DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Massa beszélt 2018-as terveiről

Felipe Massa egyszer már elköszönt a tavalyi szezon végén, végül azonban Nico Rosberg váratlan visszavonulása után újra visszacsábította a Williams. Most megosztotta jövő évi elképzeléseit.

Miután a Mercedes istálló januárban Valtteri Bottast kivásárolta élő szerződéséből, a Williamsnek hirtelen szüksége volt egy rutinos pilótára az újonc Lance Stroll mellé. A legkézenfekvőbb megoldást választották, az elköszönő Felipe Massát reaktiválták és a brazil nem is vallott szégyent, főleg a szezon elején.

A Williams azonban fokozatosan csúszott le a ranglistán az évad folyamán, emiatt a brazil sem tudott igazán villantani már. Lance Stroll helye biztos a jövő évre is, ám a főszponzor feltétele, hogy egy 25 évnél idősebb pilóta vezesse az egyik versenyautót. Massa szívesen maradna még egy évet, de nem mindenáron. A brazil azt szeretné, ha a Williams kezdeményezne a megtartását illetően.

Felipe Massa maradna, de nem mindenáron ír alá


„Valóban érdekelne, hogy még egy évvel meghosszabbítsam váratlan visszatérésemet, ha minden körülmény adott ehhez – a csapat, az istálló tervei a közeli jövőben és az engem körülvevő környezet” – nyilatkozta Felipe Massa a crash.net szakoldal kérdésére.

„Fontos apróság, hogy a csapatnak meg kell mutatnia, hogy meg akar engem tartani. Ha ezt látom, valószínűleg maradok, ha viszont nem ezt veszem észre, távozom. Az elmúlt hetek történései a pilótapiacon? Ugyanazt érzem a helyzetemmel kapcsolatban, mint korábban, nincs változás. Mint mondtam, akkor szeretnék csak maradni, ha minden feltételt korrektnek érzek továbbra is” – tette hozzá a brazil.

A hírek szerint Robert Kubica az egyik, akivel meg kell küzdenie a Williams üléséért, miután a Renault, mint lehetőség már nem áll fenn a lengyel számára.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: