DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Lauda szíve most is a Ferrariért dobog

Az előző évekhez képest rendkívül szoros a csata az élen idén az F1-ben, a Mercedes és a Ferrari ádáz küzdelmet vív a világbajnoki címért. Egy Mercedes-főnök a szíve mélyén mégis a Ferrariért szorít?

Niki Lauda pályafutása során versenyzett a Ferrarinak, első két világbajnoki címét a Scuderiával szerezte 1975-ben és 1977-ben és ’76-ban is csak kevéssel csúszott le róla. Az utóbbi években a Mercedes gyári istállójának egyik első embere, de természetesen nem felejtette el, honnan indult. A szingapúri esélyeket borúsan látja, szerinte az olasz csapat a favorit.

Lauda szerint a Mercedes nagy csapást mért a Ferrarira hazai pályáján, Monzában, de ez egyszeri kisiklás volt Vetteltől és Raikkönentől, ráadásul vélhetően nem is saját hibájukból. Bár a Mercedes folyamatosan fejleszteni próbál a lassú pályákra is, az osztrák legenda szerint most hétvégén nemigen lesz esélyük a vörösök ellen.

„Monzában győzni tudtunk, ez óriási kudarc volt a Ferrarinak egyik legfontosabb idei versenyükön. De Szingapúrban arra számítok, hogy Vettel újra a maga javára fordítja a dolgok menetét” – nyilatkozta Niki Lauda az olasz Corriere dello Sport szaklapnak.

A rivális csapatok elismerik egymás teljesítményét


„Idén számos alkalommal a Ferrari gyorsabb volt a Mercedesnél, Spában pedig Vettel szintén nagyon közel volt hozzánk. Oké, Monzában kevésbé, de nagy valószínűséggel ez a Ferrarik beállítási hibájából adódott. A Scuderia lesz Szingapúrban a favorit, másrészről viszont nehéz megmondani, ki győz. Nagyon remélem, hogy Hamilton” – tekintett előre a háromszoros világbajnok osztrák pilóta.

Bár Lauda a Mercedes egyik főnöke, a Ferrari továbbra is gyenge pont az életében. „A szívem a Ferrariért dobog, az eszem viszont a Mercedesért dolgozik, ez számomra egyáltalán nem kezelhetetlen ellentmondás. Vettel ráadásul egy igazi toppilóta. Az ő szíve egyértelműen a Ferrarié és ha a csapat versenyképes, mindig számolni kell vele” – dicsérte a riválist Niki Lauda.

Azon ritka esetek egyike ez a felállás, ha a Mercedes győz, akkor Lauda azt sikerként éli meg, ha pedig a Ferrari, akkor kevésbé, de a szíve mélyén mégis örül kicsit, hogy korábbi legendás istállója újra a csúcsra jutott. Ezen a hétvégén meglátjuk, valóban képes-e visszavágni a Ferrari a hazai vereségért.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: