DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton Schumacher családjának ajánlja a pole-t

Lewis Hamilton szombaton megdöntötte Michael Schumacher legtöbb pole-pozíciós rekordját és nem is feledkezett meg a hétszeres világbajnok legendáról és családjáról.

A háromszoros világbajnok brit pilóta Belgiumban beállította, Olaszországban pedig meg is döntötte a pole-pozíciók F1-es rekordját, így Hamilton már 69-nél jár. „Ez igazán nagyszerű eredmény, szeretném Michaelnek és családjának ajánlani ezt az első rajtkockát” – fogalmazott Hamilton.

„Hihetetlen, mennyi mindent tett a sportért és milyen magasra tette a lécet. Önmagában egy óriási elismerés számomra, hogy ezt a lécet meg tudtam ugrani, sőt innentől én tehetem egyre magasabbra” – ismerte el a korábbi versenyzőtársat a háromszoros világbajnok.

Hamilton a rekorddöntések útján idén


„Még nem tervezek leállni, szeretném minél tovább emelni ezt a rekordot. Bár vannak társak, akik közeli riválisaim, mint például Sebastian (Vettel), néha nekik jön ki jobban a lépés, de szeretnék olyan messzire jutni, amennyire csak lehetséges. Óriási büszkeség számomra, hogy ebben a sportban ilyen szinten lehetek, ismerve, hogy honnan is jöttem és a hazámat, a családomat képviselhetem. Úgy nőttem fel, hogy az F1-et néztem, most pedig mások nézik ugyanígy és arról álmodnak, hogy egy napon eljutnak ide” – tette hozzá Lewis Hamilton.

„Mindig pozitívan kell gondolkodni, az visz előre. Ezen a szombaton is óriási pozitív energiával érkeztem. Ki kell ezt aknázni és használni, nagyobb erőt ad, mint bármi más is. Ezt a szenzációs, időmérős körömet nem tudom, honnan húztam elő hirtelen, de csodálatosra sikeredett. Az esőben mindig minden bonyolultabb, sokkal könnyebben hibázik az ember, főleg, amikor tudod, hogy ez az utolsó köröd és mindent fel kell rá tenned” – mutat rá a brit, mennyire erős is fejben.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: