DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Mallya: A Spában történtek többé nem fordulnak elő

A Force India tulajdonosa és csapatvezetője természetesen nem örül F1-es pilótái ütközésének, de úgy véli, az új csapatpolitikának már mindketten tudatában vannak.

Otmar Szafnauer, a Force India műveleti igazgatója már a Belga Nagydíj alatt azt mondja, hogy eddig engedték versenyezni Sergio Perezt és Esteban Ocont, ezt az álláspontját pedig később is megerősítette. Sőt, a szakember odáig ment, ha még egyszer összeütköznek a pályán, akkor akár el is tilthatják valamelyiküket. Vijay Mallya, aki sajnos az ellene zajló kiadatási eljárás miatt természetesen nem lehetett ott Spában, úgy véli, hogy versenyzők ezentúl jobban fognak vigyázni egymásra, ismerve a csapat álláspontját.



„Nehéz visszatekinteni a spái versenyre, tudván, hogy megvolt a tempónk ahhoz, hogy rengeteg pontot szerezzünk, de csak kettőt sikerült” - nyilatkozta az indiai csapata monzai előzetesében. „De legalább most visszatérünk a pályára, ahol lehetőségünk van arra, hogy magunk mögött hagyjuk a csalódást. Monza gyors pálya, és hasonló azokhoz, amelyeken jól teljesítettünk, mint például Montreal és Baku - a pálya vonalvezetésre a kezünkre játszhat.”

„A szezon ezen szakaszában kulcsfontosságú, hogy minél több pontot szerezzünk. A pilótáink tudatában vannak az új csapatpolitikának, mellyel meg szeretnénk akadályozni, hogy az olyan balesetek megismétlődjenek, amilyeneket Spában láthattunk. Mint csapat, felelősségünk van, hogy megvédjük a pozíciónkat, és biztos vagyok benne, hogy hasonló esetek nélkül fogjuk befejezni a szezont. Eddig minden hétvégén versenyképesek voltunk, és a célunk, hogy erős szezonunkat újabb remek teljesítménnyel folytassuk Monzában” - tette hozzá Mallya.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: