DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

A Force India eltiltással fenyegeti versenyzőit

Drasztikus, ám szükségszerű lépésre szánta el magát a csapat vezetősége: Ha Ocon és Perez még egyszer összeütközik, jön a kényszerpihenő.

A pilótapáros jó néhány első szárnyat semmisített már meg a másik autóján: Montrealban, Bakuban és Mogyoródon is összetűzésbe kerültek, legutóbb Spában pedig kétszer is ütköztek. A viszály teljesen elhatalmasodott közöttük, a Belga Nagydíj leintését követően Ocon egyenesen életveszélyesnek nevezte Perezt. A vezetőségnél érthető módon betelt a pohár, először csak azt nyilatkozták, hogy többé nem megengedett a kettejük közötti verseny, ám Otmar Szafnauer ettől is messzebbre ment – egy futamos eltiltással büntetnék a további eseteket.

perez_ocon_baku



„Kiábrándító, hogy nem tudták megoldani egymás között, és a nekünk kell beleszólnunk. A csapatérdek az első, és ezt meg kell lépnünk. El kell gondolkoznunk, kit ültetnénk be az autóba" – mondta a vezető az Autosportnak.

Szafnauerék mindezt csalódottan veszik tudomásul, hiszen úgy gondolták, egy egészséges rivalizálás mindkét pilótának jót tesz. Ők szerették volna, ha nyílt verseny van közöttük. „Pontokat veszítettünk. Talán ha hamarabb közbelépünk, ez utóbbi eset meg sem történik. A futamot követő megbeszélésen már szóba került egy tanácskozás, de mielőtt lefektetjük az új szabályokat, nyíltan meg akarjuk ezt beszélni velük.” 

A csapat már az Olasz Nagydíj hétvégéje előtt összeül Oconnal és Perezzel, hogy végre pont kerülhessen a viszály végére.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: