DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Wolff: Megjósolhatatlanok az erőviszonyok

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke beszélt arról, hogy az idei szezonban elég gyakran borul a papírforma. Így a következő hétvégéről sem tudná megmondani, ki és hogyan fog teljesíteni Spában.

Az idei évre jellemző, hogy hol Mercedes, hol pedig Ferrari fölény alakul ki. A gumikezelés kulcsfontosságú 2017-ben, éppen ezért hétvégéről hétvégére változhat, ki és hogyan alkalmazkodik egy adott pályához, illetve melyik autó melyik karakterisztikájú helyszínen teljesít jobban.

A Belga Nagyíjról sokan úgy gondolják, hogy a Mercedes lehet a nyerő, de Toto Wolff óva int mindenkit, idén már volt példa a papírforma felborulására. A Magyar Nagydíj kettős Ferrari sikerére sem gondoltak sokan a hétvége előtt: „Amint láttunk a szezon első feléből, a csapatok versenyképessége ide-oda leng, és pályáról pályára változik.”

„Papíron azt feltételezik az emberek, hogy Spa illik az autónkhoz, mert ez egy olyan pálya, ahol az aerodinamika hatékonysága rendkívül fontos. De vigyázni kell ezekkel a feltételezésekkel. Már sokszor láttuk ebben a szezonban, hogy a papírforma egyik hétvégéről a másikra átíródhat” - folytatta a Mercedes csapatfőnöke.

 wolff-az-eroviszonyokrol-2017



Az osztrák szerint csak a saját feladatukra kell koncentrálniuk: „Nem megyünk bele jóslatokba. El kell végezni a dolgainkat a listánkon, és biztosítani, hogy a lehető legjobb munkával a lehetséges legtöbb pontot gyűjtsük be.”

Wolff szerint a Mercedes-Ferrari csatába egy harmadik fél is csatlakozhat: „A Red Bull is nagy fenyegetés lesz, ha olyan teljesítményt tudnak felépíteni, amit Magyarországon mutattak.”

„Tehát két lábbal a földön kell maradnunk, szerénynek kell lennünk az erősségeinket illetően és a igyekeznünk kell a gyengeségeink javításán, és hétvégéről hétvégére haladnunk” - zárta gondolatait a Mercedes vezetője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: