DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Nem hagyhatjuk veszni Silverstone-t”

Jackie Stewart fogalmazta meg véleményét arról, miért fontos a Brit Nagydíj a száguldó cirkusz számára. A brit arról is beszélt, mi tenne jót még az F1-es nézettségnek.

Korábban Lewis Hamilton is elmondta, mennyire fontos a Brit Nagydíj a száguldó cirkusznak, most egy másik háromszoros világbajnok közelítette meg a témát. Jackie Stewart is hasonlóan sajnálná, ha Angliában nem rendeznének futamot, és szerinte hazája nélkül az F1 sem működne úgy, ahogy most. Kétségtelen, hogy a legtöbb csapatnak angol székhellyel rendelkezik.

A brit a következőkkel érvelt a Brit Nagydíj további megrendezése mellett: „Több ember látogat ki Silverstone-ba három nap alatt, mint bármely más pályára. Az F1 ezreket foglalkoztat az iparban is, aminek a központja egyértelműen Nagy-Britannia a világon.”

nem-hagyhatjuk-veszni-a-brit-nagydijat



„Tehát ha elveszítenénk a Brit Nagydíjat, az gazdaságilag is borzasztó lenne. A lényeg tehát az, hogy nem hagyhatjuk, hogy ilyen egyáltalán felmerüljön” - folytatta gondolatmenetét a 78 éves brit a lehetséges következményekkel.

Mercedes vagy Ferrari sikert jósol év végén? Erről is megkérdezték Stewartot. A brit legenda az olaszok sikerének örülne, mégpedig a következő miatt: „Úgy gondolom, hogy a sportnak mindig a Ferrari győzelme és világbajnoki címe a legjobb. Az a négy éves Red Bull korszak negatívan hatott a helyszíni látogatottságra és a televíziós közvetítések nézettségére egyaránt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: