DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

Hamilton: A Brit Nagydíj a legfontosabb!

A háromszoros F1-es világbajnok nem engedné el hazai futamát, szerinte a briteknél mindenképpen kell lennie versenynek.

Erősen inog a Brit Nagydíj helye a Formula-1-es versenynaptárban, hiszen a BRDC (Brit Autóversenyzők Klubja, Silverstone tulajdonosa) azon az állásponton van, hogy életbe lépteti azt a záradékot, amelynek értelmében csak 2019-ig látogat el a száguldó cirkusz a legendás helyszínre. A BRDC képviselője, John Grant arról beszélt az év elején, hogy végleges döntés júliusban várható - 16-án rendezik az idei Brit Nagydíjat.

"Lennie kell valaminek Nagy-Britanniában, ez az év legfontosabb versenye" - nyilatkozta erről a hazai közönsége előtt mindig parádésan teljesítő háromszoros világbajnok, Lewis Hamilton. A Mercedes versenyzője sorozatban három silverstone-i győzelemnél tart és nagyon nehezen viselné, ha nem lenne verseny a szigetországban.

hamilton-monaco-2017



"Gyönyörű a vidék, óriási támogatás érkezik a brit szurkolóktól, ez egy olyan hihetetlen esemény, amelyre szeretnek járni az emberek. Ez fontos része a brit versenyzésnek és a motorsport hazája az Egyesült Királyság. Mondom, ez az év legfontosabb versenye" - hangsúlyozta álláspontját Hamilton.

Annak ellenére, hogy a Brit Nagydíj az év egyik leglátogatottabb eseménye, Silverstone mégsem tud jelentős profitot termelni belőle, ezért hiába szerepel ez a helyszín a harmadik leghosszabb ideje a versenynaptárban, bizonytalan a jövője.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: