DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Még két új motorral készül a Honda 2017-re

Yusuke Hasegawa, a Honda F1-es projektjének vezetője elmondta: nem a Hungaroringen bevezetett erőforrás volt az utolsó, amit még az idei évre tervez a japán gyártó.

A Hondánál gőzerővel dolgoznak azon, hogy végre versenyképes motort adhassanak a McLarennek. A japánok főnöke korábban elmondta, mit vár el a következő generációs erőforrástól. Ezúttal arról is beszélt, hogy az előbb említett új motor nem az utolsó konstrukció lesz a 2017-es szezonra.

„Még lesz két lépcső, de az is lehet, hogy három. Mindenféleképpen tartani fogjuk ezt” - kezdte nyilatkozatát Hasegawa a Honda terveivel.

„Vannak még dolgok, amivel taktikáznunk kell az új erőforrás bevezetésénél. Ilyen például az, hogy el kell kerülnünk a büntetéseket is, különösen az olyan pályákon, mint Szingapúr” - folytatta gondolatmenetét a japán. 

 honda-motor-fejlesztes-2017



Hasegawa szerint nem kétséges a javulás: „A teljesítményünket biztosan tudjuk majd növelni a hungaroringi erőforráshoz képest, de jelenleg nem tudom megmondani, mire leszünk pontosan képesek.”

„Úgy vélem, hogy továbbra is tudjuk tartani ugyanezt a fejlesztési ütemet, de nagyon nehéz elkapni a Mercedest vagy a Ferrarit. A Renault előtt szeretnénk lenni a szezon vége előtt” - árulta el a Honda projektjének vezetője mondandója végén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: