DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Még várja a telefonhívást a Red Bull reménysége

Egyelőre úgy tűnik, az energiaitalosok egyik F1-es csapatánál sem lesz üresedés 2018-ban, Pierre Gasly azonban tűkön ülve várja, hogy közöljék vele: jövőre lehetőséget kaphat a száguldó cirkuszban.

Nem lehet könnyű Pierre Gasly-nek lenni: próbálod a tőled telhető maximumot nyújtani, bajnoki címet szerzel a Forma-1 előszobájában, több ezer kilométerrel odébb költözöl, hogy legalább versenyezz, minden lehetőséget megragadsz arra, hogy F1-es autót vezess, és miközben abban reménykedsz, hogy a következő évben bemutatkozhatsz a sportágban, ha nem is mondják ki konkrétan, szinte semmi esélyed sincs arra, hogy ez megtörténjen.



Az idén a Super Formulában edződő francia versenyző arra vár, hogy 2018-ban a Toro Rosso egyik pilótája legyen, azonban erre vajmi kevés az esély. A Toro Rosso meg akarja tartani jelenlegi párosát, csakhogy Carlos Sainznak mehetnékje van, Danyiil Kvjat pedig nem sok mindent mutat fel annak érdekében, hogy megérje alkalmazni őt. „Az a célom, hogy jövőre a Toro Rossóval versenyezzek” - idézte az F1i.com Gasly-t. „Türelmesnek kell lennem, de ez a célom, és próbálok mindent megtenni érte.”

„Ha megnyered a GP2-t, logikus, hogy szeretnél az olyan pilóták nyomdokába lépni, mint Nico Rosberg, vagy éppen Stoffel Vandoorne. A sorsom a Red Bull kezében van. Nincs menedzserem, Dr. Helmut Marko irányítja a karrierem, mert mindent a Red Bullnak köszönhetek. Nagyon egyenes: biztos vagyok benne, hogy egy nap eljön az a bizonyos telefonhívás, amikor azt mondja, hogy megvagyunk. Persze még augusztus van, és korai ezt mondani, de várok rá. Jó érzés a Red Bull tartalékpilótájának lenni, és folyamatosan odafigyelek a kondíciómra, hogy készen álljak, ha szükségük van rám, és hogy megmutassam a képességeimet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: