DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

"A politika és a pénz számít az F1-ben"

A Red Bull fiatal tehetsége, Pierre Gasly egyelőre nem jutott be az F1-be és szerinte ez nem csak a tehetségen múlik - örülne annak, ha Sainz távozna a Toro Rossótól.

Egyelőre parkolópályára került a Red Bull tehetsége, Pierre Gasly, de nem adja fel, továbbra is a Formula-1 a célja - a GP2 tavalyi bajnokának nem jutott hely a Toro Rossónál 2017-re, de 2018-ra javulhat a helyzet. Egyrészt Danyiil Kvjat pozíciója sem sziklaszilárd, másrészt Carlos Sainz erősen azon dolgozik, hogy már csapathoz kerülhessen, így megnyílna az út Gasly előtt.

"Az egyetlen dolog, amit akarok, az az, hogy a Formula-1-ben legyek és ha olyanok történnek, mint hogy Sainz távozik, az számomra csak jót jelenthet, mert lesz üresedés a Toro Rossónál" - mondta elég egyenesen a fiatal francia versenyző a Motorsport.comnak.

gasly-redbull



"Azonban pontosan továbbra sem tudjuk, hogy mi történik, a következő hetekben kapunk majd válaszokat. A Red Bull tudja, hogy az F1-ben akarok lenni és az elmúlt négy évben támogattak, de ez nagyon nehéz terep, nem csak a teljesítményről szól. Sajnos a politika és a pénz is szerepet játszhat és várnunk kell a lehetőségre. Rajtam kívül álló okok miatt nem tudtam bejutni 2017-ben, remélhetőleg 2018-ban sikerül" - magyarázta Gasly.

A fiatal abban is bízik, hogy a hungaroringi tesztje segíti az ügyét - jövő héten másodszor ülhet bele 2017-es F1-es autóba, méghozzá a Red Bullba. "Évek óta a Red Bullnál vagyok és mindig jól alakultak a tesztek, a szimulátorban pedig össze tudnak hasonlítani Maxszal és Daniellel. Tudják, hogyan veztek, ismernek, mint pilótát, követtek tavaly a GP2-ben, de minden teszt jó lehetőség arra, hogy megmutassuk, mit tudunk. Nem hiszem, hogy pont itt dől el a jövőm, de bármi, amivel le lehet nyűgözni őket, az jó, ez pedig egy esély erre."

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: