DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo: Verstappen, ez amatőr hiba volt!

Daniel Ricciardo nagyon pipa Max Verstappenre, szerinte a holland nem szereti, ha a csapattársa megelőzi, első körös ütközésük pedig Verstappen amatőr hibája volt.

Nagyon mérges lett Ricciardo saját csapattársára, ugyanis az elszúrt második kanyarban Verstappen végső soron elintézte a Red Bull istálló esélyeit a dobogós helyekre, az ausztrál versenyző versenyautója pedig olyan mértékben sérült a koccanásban, hogy azonnal ki is esett. Ricciardo ezzel nem tudta folytatni remek sorozatát a Hungaroringen, a legutóbbi három évben ugyanis mindig dobogóra állhatott, köztük egy győzelemmel 2014-ben.

Az első kanyarban Verstappen kisodródott Bottas mögött, Ricciardo belülről Hamilton és saját csapattársa mellett is elment, a holland túl agresszíven próbált visszatámadni, alulkormányzottá vált a Red Bull és oldalról belecsapódott az ausztrál pilóta autójába. Mindezt úgy, hogy remek rajtot vettek és mindketten átugrották Lewis Hamiltont az első kanyar után. Ricciardo végül még örülhetett, hogy megperdülése után senki nem szállt bele hátulról.

Ezt elnézte Verstappen

„Ez egy nagyon amatőr dolog volt, hogy őszintén megmondjam. Nem is lett volna esélye megelőzni, nem volt hely. Valtteri előttünk volt, én a külső íven fordultam, egyszerűen nem volt hely. Nem hiszem, hogy Max szereti, ha egy csapattársa elé kerül” – osztotta ki kissé csapattársát Daniel Ricciardo.

„Ott van az egész verseny, hogy megpróbáld kijavítani a hibádat, de ott bizony előzési lehetőség nem volt, hihetetlenül buta hiba ez így. A csapattal megbeszéljük majd a teendőket, de erre nincs mentség. Az egyes kanyarban a külső ívet választotta, de lemaradt, így válhat egy jó rajt borzalmasan rosszá. Látja, hogy megelőzöm és gondolja, ezt helyre kell hoznom… aztán összeütközünk” – zárta mondandóját még a verseny alatt az esetről az ausztrál Red Bull-pilóta. Verstappen egyébként 10 másodperces büntetést kapott a karambol okozásáért.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: