DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ismét összeakadtak a Force India pilótái

A brit alakulat mindkét autója pontot szerzett a Magyar Nagydíjon. Ocon és Perez között a futam elején ismét történt egy incidens - erről mondta el véleményét mindkét pilóta.

Ismét kettős pontszerzést könyvelhet el a Force India. Az időmérő edzés alapján sokan nem hitték volna, hogy mindkét autójuk ott lesz az első tízben. A McLareneknek és a Renault-oknak is jobb volt versenytempójuk a hétvége eddigi részében.

Ocon így emlékezett a startra: „Ez egy elég zűrös rajt volt. Nem tudom, mit csinált Sergio, de talán elfelejtett fékezni egy ponton, és megsértette az autóm padlólemezét. Igazából rosszabban is elsülhetett volna a dolog.”

 perez-ocon-force-india-magyarnagydij-2017



„Végül kettős pontszerzés értünk el a csapatnak, ami nagyon jól néz ki ezután a nehéz hétvége után. Az egyik McLaren és mindkét Renault előtt végeztünk, és elégedetten mehetünk a nyári szünetre” - mondta a francia az előnyöket kiemelve.

Perez csalódottan nyilatkozott a hétvégéről: „Megrongálta az első szárnyamat, ami nem hatott nagyon az autó egyensúlyára, de összességében véve nem lett jó emiatt az összkép. A legrosszabb hétvégén vagyok túl, ami a tempómat illeti.”

„Sokat szenvedtem az autóval, de elégedett vagyok, hogy előrébb kerültünk és pontokat tudtunk szerezni” - zárta gondolatait a mexikói. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: