DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hivatalos: a Ferrarival kötött szerződést a Sauber

Azonnal meg is van a döntés a Hondával való szakítás bejelentését követően - maradnak a maranellóiaknál.

FRISSÍTVE: a Ferrari időközben bejelentette, hogy további két évre szerződést kötött a Sauberrel!

Csütörtökön már hivatalosan is bejelentették azt, amit a Formula.hu már hetekkel ezelőtt kiderített: eláll a 2018-as szerződéstől a Honda és a Sauber, így egyelőre motorbeszállító nélkül áll a következő szezonra a svájci kiscsapat. Fred Vasseur, az istálló új csapatfőnöke szerint napokon belül eldőlhet, hogy kivel kötnek szerződést.

"Úgy gondolom, hogy a Sauber és a Honda tárgyalásai már nyolc hónappal ezelőtt kezdődtek és drasztikusan megváltozott a szituáció mindkét oldalon. Elértük azt a fázist, ahol már mindenkinek jobb volt, ha befejezzük. Fair módon jártunk el a Hondával és köszönöm nekik az elmúlt tíz napban folytatott megbeszéléseket. Most viszont új partnert kell találnunk" - mondta Vasseur a Motorsportnak.

sauber-silverstone-2017



"Minél előbb, annál jobb, ez egyértelmű. Az autó fejlesztésével haladnunk kell, szóval döntést kell hoznunk. Ez még remélhetőleg a nyári leállás előtt megtörténik" - mondott némi konkrétumot is a csapatfőnök. "Olyan szerződésre van szükségünk, amelyben együtt jár a motor és a sebességváltó is, mert jövőre nem tudunk saját váltót gyártani. Az is cél, hogy ne egy évvel idősebb motorunk legyen, mert idén nincsenek fejlesztéseink semmilyen téren, ez kulcsfontosságú" - magyarázta.

"Szerintem egy ponton már nagyon nehéz motiválni a csapatban dolgozó embereket, ha tudják, hogy tavalyi motorunk van. A legutolsó fejlesztésre van szükségünk, ez biztos."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: