DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Villeneuve-Williams harc Stroll miatt

Jacques Villeneuve egyáltalán nincs jó véleménnyel honfitársáról, a 18 éves Lance Strollról, ám a Williams istálló többször is látványosan megvédte pilótáját. Továbbra is megy az adok-kapok.

Nemrég kiderült, hogy Villeneuve-öt szabályosan kitiltotta a Williams saját motorhome-jából, pedig a grove-i istálló utolsó világbajnoki címét éppen a kanadai szerezte még 1997-ben. Most azonban nemkívánatos személy lett egykori istállójánál. A szópárbaj sem marad el már jó ideje.

A legrosszabb fát akkor tette a tűzre Jacques Villeneuve, amikor montreali pontszerzését követően azt nyilatkozta honfitársáról, az egyetlen kanadaiként versenyző Lance Strollról, hogy minden idők legrosszabb újonca és nem való a Formula-1-be, csak a hatalmas szponzori háttere miatt van itt. Claire Williams csapatfőnök szerint azonban a színfalak mögött is hihetetlenül kemény munkát végez a fiatal kanadai és visszautasítja Villeneuve kritikáit.

A kanadai világbajnok pechére az élet nem őt igazolta, mert ugyan nem váltja meg a világot Stroll, de az elmúlt négy futamból háromszor pontot szerzett, köztük egy dobogós hellyel Azerbajdzsánból, ami csak 1-2 tized híján nem lett második hely végül. Williams szerint az eredmények beszélnek.

Stroll már dobogóval is rendelkezik, várakozáson felül teljesít


„Lance nagyon jól kezeli a dolgot, a pályán mutatott teljesítménye beszél helyette. Szerintem is ez a legjobb módja annak, hogy lecsendesítse a kritikusokat. Minden tiszteletem Villeneuve-é, de nem érdemel annyi szót, hogy kritikáinak részleteibe belemenjek. Lance bizonyítja, hogy helye van a Formula-1-ben, mi a Williamsnél mind hiszünk ebben. Nem csak az eredményeket kell látni, hanem a háttérben végzett kemény munkáját az év során. Időben egészen kiváló a fejlődése, nagyot lépett előre” – védte meg pilótáját Claire Williams.

„A várakozások ellenére felülteljesít ahhoz képest, amire számítottunk, várom, hogy lássam, az év többi részében hogy fejlődik. Nagyszerű, hogy most már két pontszerző autónk van rendre” – tette hozzá a csapatfőnök.

Villeneuve kezdő évében azonnal nagyon versenyképes volt és csak tapasztalt csapattársától, Damon Hilltől kapott ki végül a világbajnoki összetettben és lett második. Igaz, a kanadai szerencséjére a legjobb autót vezethette. Egy évvel később 1997-ben már senki sem győzte le, világbajnok lett az emlékezetes jerezi fináléban. Stroll évada is a borzalmas kezdés után egész jól alakul, a Magyar Nagydíj előtt mindössze öt ponttal marad el rutinos csapattársától, Felipe Massától.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: