DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Renault fejlődési üteme kiváló

Jó hír Nico Hülkenberg és Jolyon Palmer számára, hogy a Magyar Nagydíjon további újításokkal erősödik a Renault, amely eddig valóban tartja az év elején meghatározott fejlődési ütemét.

A Renault karosszériáért felelős főnöke, Nick Chester már a magyar pálya kihívásaival foglalkozik. A Hungaroringen tovább folytatódhat a francia gyári istálló fejlődése, a silverstone-i frissítési csomagot ugyanis újabb változtatások követik, amik a teszteken biztató eredményeket mutattak. A brit hétvégén látott fejlesztések hozták a várt javulást, remélik, ez a Hungaroringen is így lesz. De milyen is a magyar aszfaltcsík?

„Viszonylag hosszú a célegyenes, de azt leszámítva szűk, lassú, technikás pálya. Tele van lassú és közepes tempójú kanyarral. Fontos, hogy jó legyen a versenyautónk stabilitása a kanyarbejáratoknál, de a kanyarkijáratoknál is korán adhassunk gázt, hogy jobban húzzon az autó. Emiatt az első és a hátsó gumikat is erősen igénybe vesszük. Általában a hétvége elején még nagyon poros a pálya, de ahogy telik az idő, rengeteget javul, ahogy felgumizzák az autók” – tekintett előre Nick Chester.

A Renault tavalyhoz képest a leglátványosabban fejlődő istálló


„Az előző futam frissítései? Egy komoly aerocsomaggal érkeztünk (új padlólemez és oldalsó terelőszárny), ettől jelentősen javult az autó egyensúlya és az egész viselkedése vezetés közben. Nagyot léptünk vele előre, a versenyautóval gyűjtött rengeteg adat is jó bizonyíték erre. Jót tett a magabiztosságunknak is” – dicsérte legutóbbi fejlesztéseit a Renault aero-főnöke.

„Sajnos Palmernél egy egyszerű tömítőgyűrű adta meg magát, emiatt tönkrement a hidraulikus rendszer. Reméljük, ez többet nem történik meg. Budapestre is hozunk újításokat. Mindkét autó új padlólemezzel fut majd, ezt már Silverstone-ban kipróbáltuk. A hűtési rendszeren is alakítottunk, valamint az első szárnyon is lesz néhány újítás” – zárta nyilatkozatát optimistán Chester.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: