DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen így jellemzi a Hungaroringet

Max Verstappen, a Red Bull F1-es pilótája beszélt a Hungaroringről, az autó itteni beállításáról. Emellett azt is elárulta, hogy egyszer turistaként is szívesen ellátogatna Budapestre.

Az energiaitalos alakulat versenyzője a sok kiesése után negyedikként ért célba az előző versenyhétvégén. A hollandot arról kérdezték, vajon milyen teljesítményre lehet képes Magyarországon. Erre a kérdésre nem mert kitérni, hanem inkább a pálya karakterisztikájáról és az autó beállításáról beszélt.

„Nagyszerű pálya ez, különösen egy F1-es autóban” - kezdte mondandóját Verstappen.

 verstappen-hungaroring-elozetes-2017



A Red Bull pilótája elmondta, mi kell az autó jó beállításához: „Túl korai lenne megmondani, hogyan fogunk teljesíteni Magyarországon. Folyamatosan fejlődünk - megpróbáljuk megtalálni a megfelelő egyensúlyát az autónak, és több leszorítóerőt kicsikarni belőle. Szerencsére itt nincs túl sok hosszú egyenes.”

„Nem mondanám, hogy olyan, mint Monaco falak nélkül, de határozottabban szűkebb, mint a többi pálya, ahol versenyzünk. Idén több tapadása van az autóknak, így elképzelhető, hogy egyesek más íveket használnak a megszokottak helyett” - fogalmazta meg véleményét Verstappen a Ringről

A fiatal pilóta egyszer látogatóként is eljönne hazánk fővárosába: „Mindig a városközpontban maradunk a verseny hetére, így egy kicsit láthatunk is Budapestből. Sajnos sosincs sok idő a városnézésre. De remélhetőleg egy nap körbejárhatom a várost a futam után.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: