DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Red Bull: Mi voltunk a leggyorsabbak a pályán

Daniel Ricciardo remek teljesítménnyel zsinórban ötödik alkalommal állhatott dobogóra az F1-es Osztrák Nagydíjon - érdekes lett volna látni, hogy mire Max Verstappen, ha nem esik ki a verseny elején.

Újabb futam, újabb dobogó: úgy látszik, Daniel Ricciardónak bérelt helye lett a pódiumon, ugyanis Barcelona óta egy alkalommal sem végzett harmadik helynél hátrébb. Az ausztrál pilótának az utolsó körökben minden rafináltságára szüksége volt ahhoz az Osztrák Nagydíjon, hogy feltartsa Lewis Hamiltont, és a végén másfél másodperccel hódította el a bronzérmes pozíciót. Csapattársa, Max Verstappen ismét feledhető versenyt zárt: miután beragadt a rajtnál, ő is áldozatául esett a Danyiil Kvjat-Fernando Alonso ütközésnek.



„Max autójában bekapcsolt a lefulladásgátló, aztán pedig az első kanyarban balesetbe keveredett” - nyilatkozta Christian Horner a Sky Sportsnak. „Ez volt az idei évünk legversenyképesebb futama, hiszen ha megnézzük a szektoridőket, Daniel volt a leggyorsabb. A Mercedes csak az utolsó néhány körben pörgött fel, melynek köszönhetően Lewis képes volt felérni rá” - tette hozzá a Red Bull csapatfőnöke, majd Ricciardót kezdte méltatni.

„Nagyszerűen teljesít nyomás alatt, a végén valósággal időmérős köröket autózott. Hiba nélkül vezetett, és zsinórban ötödik dobogós helyezését érte el, ami zseniális. Úgy érezzük, hogy előreléptünk, és bízzunk benne, hogy Silverstone és Magyarország még jobb lehetőséget fog kínálni számunkra.” Horner kitért Verstappenre is: „Sokszor elfelejtik, hogy még milyen fiatal. Apait-anyait belead, és bizonyára nem túl szép látnia, ahogyan mások dobogóra állnak, és olyan eredményeket szereznek, melyeket ő is elérhetett volna. Olyan magas szinten versenyez, hogy ha minden összejön számára, három versenyt is nyerhet zsinórban.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: