DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Grosjean a Ferrarihoz igazolhatott volna

A francia pilóta célja a Haashoz igazolással is az volt, hogy közelebb kerüljön a maranellói istállóhoz, de ahogyan elmondta, korábban is volt esélye rá, hogy vörösbe öltözzön.

Romain Grosjean nevét manapság a fékekkel való bajlódása miatt lehet legtöbbször olvasni a nemzetközi sajtóban, nem véletlenül. A francia pilóta sokkal jobban megszenvedi a Haas problémáit, mint csapattársa, sőt, egyelőre mintha úgy állna a helyzet, hogy lesajnált dánnál van a lélektani előny. Mindezt a számok is bizonyítják, hiszen Kevin Magnussen 11, míg Grosjean 10 pontot gyűjtött eddig ebben az évben.



A franciáról köztudott, hogy nem híve a hibrid technológiáknak: de nem csak az újgenerációs erőforrásokat nem szívleli, hanem már a korábbi megoldásokkal is meggyűlt a baja. Sőt mi több, a karrierjére is hatással voltak. „Amióta megvan ez a szar… ez szar!” - nevetett Grosjean a Nexgen-Autónak adott interjújában a KERS-re utalva. „Ami ezt követően jött, már másik szintet képvisel, de még mindig katasztrofális! 2013 elején ezt igencsak megszenvedtem. Ha ez nincs, lehet, hogy ma már a Ferrarinál versenyeznék, hiszen elejétől a végéig legyőztem volna Kimit.”

Grosjean nyilatkozatában kitért arra a pletykára is, hogy a Renault szeretné visszacsalogatni őt Enstone-ba. „Jelenleg jól érzem magam ott, ahol vagyok. Csakis a jövő a megmondhatója, hogy mi történik majd hosszú távon, de ami a rövid távú terveimet illeti, úgy vélem, jól döntöttem, hogy itt versenyzek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: