DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Viharos idő lehet az Osztrák Nagydíjon

A meteorológusok változékony időjárást jósolnak az Osztrák Nagydíj hétvégéjére, így akárcsak tavaly, idén is felkerülhetnek az esőgumik az autókra.

A stájer hegyek ölelésében fekvő Red Bull Ring mikroklímája az elmúlt években többször is megtréfálta a csapatokat: előfordult, hogy a szabadedzéseken kellett vízen járnia a mezőnynek, tavaly pedig az időmérőt áztatta el az égi áldás: az év egyik legeseménydúsabb kvalifikációja ennek megfelelően részben meglepetés-eredményeket hozott, például Nico Hülkenberg harmadik, és Jenson Button ötödik rajthelyével.



Nos, idén is lehet hasonlóra számítani, ugyanis az időjárás-előrejelzések alapján az esernyők az előttünk álló hétvégén sem maradnak érintetlenül. A meteorológusok a pénteki edzésekre 32 fokos meleget és napsütéses időt prognosztizálnak, ám szombatra és vasárnapra kevesebb jó hírrel tudnak szolgálni – bár a nézők szempontjából éppen így lehetnek izgalmasabbak a pályán történtek.

Az előrejelzés szerint 50% esély van arra, hogy esni fog a harmadik edzésen és az időmérőn, míg a maximális hőmérséklet 26° körül alakul. Az időjárási körülmények vasárnapra sem fognak túlzottan változni: nem elképzelhető a vihar sem a futam idején, mindazonáltal a hőmérséklet várhatóan 4°-kal fog emelkedni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: