DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Kubica: 80-90%, hogy visszatérek

Robert Kubica nem titkolózik, óriási esélyt ad arra, hogy visszatérjen a Formula-1-be a közeljövőben. A Renault szimulátorában és a versenypályán mutatott teljesítménye is kiváló.

A lengyel pilóta, aki 2011 februárjában volt kénytelen abbahagyni Formula-1-es pályafutását, miután egy ralibalesetben nagyon komolyan megsérült a jobb alkarja, úgy fest, elszánta magát a visszatérésre. Június elején egy 2012-es F1-es (Lotus) Renault volánja mögött teljesített egy tesztnapot, a hírek szerint kiváló időeredményekkel és ami még ennél is fontosabb, fizikai akadályok nélkül.

A Motorsport.com értesülései szerint Kubica még ebben a hónapban újra F1-es autót tesztel majd, szintén a Renault-nál, a helyszín egyelőre nem ismert. A népszerű lengyel versenyző úgy véli, a teszt óta óriásit nőtt az optimizmusa a lehetséges Formula-1-es visszatérését illetően.

„Ha megkérdeztek volna, hogy reálisan nézve mennyi esélyt adtam volna a teszt előtt a Formula-1-es visszatérésre, maximum 10-20 százalékra taksáltam volna. Az idő nem áll meg, ez nem csak az időmérésre igaz, hanem én sem fiatalodom. Az F1-ben minden nagyon gyorsan történik” – tekintett vissza még egy hónappal ezelőttre Kubica.

Újra az F1-ben láthatjuk Kubicát?


„Ha most kérdeznék, mennyi az esélyem visszatérni? Nagyon realista vagyok, mindig a földön maradok, de még így is 80-90 százalékra teszem a visszatérés esélyét. A teszt előtt hihetetlenül sok kérdőjel volt bennem, de ezek elszálltak, eltűntek, nincsenek többé” – fogalmazott rendkívül optimistán a lengyel.

„Sokkal könnyebben ment, mint gondoltam korábban, ez hatalmas önbizalombombát adott nekem. A komfort visszatért, a félelmek elszálltak már három megtett kör után. Rögtön a ritmusra tudtam koncentrálni. A legjobban az lepett meg, hogy inkább tűnt úgy, mintha csak egy hónapot hagytam volna ki és nem hat évet. Elsődleges célom az volt, hogy képes vagyok-e a munkámat végezni. Ez nagyjából eldőlt már az elején” – folytatta elemzését az egyszeres futamgyőztes.

„Rettentő nagy megkönnyebbülés volt számomra, a teszt ugyanis döntött arról, hogy „Igen, tudom csinálni”, vagy „Nem, örökre be kell csuknom az ajtót a Formula-1 irányába”. Ebben nincs több kérdés, képes vagyok csinálni és nagyon is könnyedén” – zárta gondolatait a lengyel pilóta.

A következő napokban ezután a nyilatkozat után jó eséllyel beindul a találgatás, mivel Kubica nyilatkozata és az újabb teszt híre szinte adja magát, hogy a Renault Hülkenberg mellé Kubicát fogja szerződtetni 2018-ra. Hogy ez valóban megvalósul-e és valóban így történik majd a forgatókönyv, néhány hónapon belül kiderül. Kubica visszatérése egészen biztosan hatalmasat szól majd, ha megtörténik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: