DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hamilton: Nem érdekel, mit akar mondani Vettel, tiszteletlen volt

Vasárnapi ütközésük után a négyszeres F1-es bajnok úgy vélte, beszélniük kell a történtekről, ám a Mercedes-pilóta úgy véli, nincs mit mondaniuk egymásnak.

Noha Sebastian Vettel nagyon szeretett volna büntetést kieszközölni a versenybíróságnál, az FIA vizsgálata bebizonyította, hogy Lewis Hamilton nem lassított szándékosan a második újrarajt előtt, amikor a német pilóta nekiütközött hátulról, aztán pedig riválisa dühében rá is húzta a kormányt a Mercedesre. A ferraris azt nyilatkozta, hogy talán meg kellene beszélniük a dolgokat, Hamilton azonban továbbra sem tudja mire vélni ellenfele agresszivitását, és úgy véli, nincs mit mondaniuk egymásnak a történteket követően.

„Először is, neki nincs meg a telefonszámom” – idézte a háromszoros bajnokot a Motorsport. „Számomra az a legfontosabb, hogy a pályán mutatott teljesítményem beszéljen helyettem. Hallottam, mit mondott a verseny után, és kicsit úgy tűnik, mintha… én nem mutogattam ujjal senkire, és nem mondtam semmit ezzel kapcsolatban. Ami történt, megtörtént, számomra azonban nagyobb probléma volt, hogy elveszítettem a versenyt a fejvédő hibája miatt. Most csak arra gondolok, hogy összeszedjem magam, a következő tizenkét versenyen gyilkos tempót akarok diktálni, minden versenyt meg akarok nyerni.”



Szavai ellenére Hamilton nem titkolja, milyen csalódott Vettel viselkedése miatt. „Beletelik egy kis időbe, amíg rendezni tudom magamban a dolgokat, de úgy vélem, tiszteletlen volt, ami történt. Ha még lett is volna szándékosság abban, amit csináltam, hogy fékteszteltem, vagy bármi mást, akkor sem kellett volna így reagálnia rá… annak a személynek, akit tisztelsz, és ezt meg is mutatod a pályán.”

„Nagyon sok fiatal van más sorozatokban, és rengeteg gyerek nézi a tévét – majd azt látják, hogy egy többszörös világbajnok így viselkedik. Ilyen megmozdulásokat a gokartoknál látni, ahol megtanítják, hogy mit nem szabad csinálni. Remélem, hogy a GP2-es és GP3-as srácok nem erről vesznek példát, mert ez nem volt helyes lépés. Persze mindenkinek megvan a véleménye bizonyos dolgokról, de bízom benne, hogy a fiatalok nem gondolják azt, hogy így kellene vezetni. És ez nem válasz egy problémára sem.”

Hamilton úgy vélekedett, nem fogadja el Vettel érvelését, azaz hogy azért koccant egymásnak a két autó, mert elengedte a kormányt, amikor odaintett a Mercedes-pilótának. „Világbajnokok vagyunk, a világ legjobb pilótái” – mondta a brit. „Ha az utcai autódban kiteszed a kezed az ablakon, és ezt csinálod, talán akkor jobbra fordulsz. De nem csináljuk. Évek óta versenyzünk, és nem csinálunk ilyet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: