DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: Ilyen egy jó időmérő!

A Mercedes háromszoros F1-es világbajnoka az utolsó kanyarból kifelé arra gondolt, hogy csak legyen elég az első rajtkockához - most nagyon fel van dobva.

Óriási tűzijátékot hozott a bakui időmérő vége, amelyből a parádés teljesítményt nyújtó Lewis Hamilton jött ki a legjobban - négy tizedmásodpercet vert Valtteri Bottasra és bő egy másodperccel előzte meg a harmadikként záró Kimi Raikkönent. A háromszoros világbajnok így pályafutása során 66. alkalommal indulhat a pole-pozícióból.

"Ez volt az egyik legizgalmasabb köröm az egész évet tekintve. Nagy volt rajtam a nyomás, hogy megfelelően fel tudjam melegíteni a gumijaimat, de a kör egyre jobban és jobban alakult. Az első körben is jó volt az időm, de elkövettem egy hibát. Itt a végén, amikor kijöttem az utolsó kanyarból, arra gondoltam, hogy 'jaj, kérlek, legyél elég'"- értékelt boldogan Hamilton az utóból kiszállva. "Nagyon fel vagyok most dobva, ilyennek kell lennie egy időmérőnek. A csapat nagyszerű munkát végzett és bár holnap nagyon kemény és hosszú lesz a futam, mi vagyunk a legjobb helyzetben" - tette hozzá.

hamilton-melbourne



Daniel Ricciardo hibájánál úgy tűnt, hogy Valtteri Bottas a befutó, de a finn végül nem tudta megszerezni karrierje második pole-pozícióját, amivel érthetően nem elégedett - nagyon közel állt hozzá. "Csalódott vagyok most. A pole-ért küzdöttem. Ez az utolsó kör nem volt igazán ideális, harcoltam a hőmérséklettel, de Lewis nagyszerű kört rakott össze" - mondta erről Bottas.

A harmadik helyen Kimi Raikkönen zárta az időmérőt, aki így idén másodszor győzte le a folyamatosan szenvedő Sebastian Vettelt a kvalifikációkat tekintve. "Jobb a helyzet, mint korábban volt, de nehéz volt a gumik szempontjából. Szerencsére az utolsó szett abronccsal jobb volt már az érzés, de még mindig nem mondanám tökéletesnek" - értékelt a finn ferraris.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: