DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ferrari: Vissza a rendszeres futamgyőztesek közé

A Ferrari istálló 2008 óta nem nyert semmilyen világbajnoki címet az F1-ben, most azonban összeszedetten haladnak tovább, célkeresztben az egyéni és konstruktőri vb-cím.

A Ferrari főnöke, Maurizio Arrivabene szerint az idei futamgyőzelmek után semmilyen komoly ünneplés nem volt, a világbajnoki címre fókuszálnak, amit idén, közel 10 év szünet után újra lehetségesnek is tart. A Monacói Nagydíjon aratott kettős győzelem után sem szálltak el, két lábbal a földön maradtak és készülnek a szezon végéig tartó hatalmas versenyfutásra a Mercedesszel, de örülnek, hogy visszatértek a rendszeres futamgyőztesek közé.

Az első hét futamból háromszor győzni tudott Sebastian Vettel, aki jelenleg 12 ponttal vezeti is a világbajnoki összetettet Lewis Hamilton előtt, ez 2008 óta a legjobb Ferrari-kezdés, amikor is a gyártók világbajnoki címét bezsebelte a Scuderia. A monacói örömmámor után azonban máris jött a figyelmeztetés Montrealban egy Mercedes kettősgyőzelemmel.

Vettel már nyert hármat, legutóbb Kanadában nem volt szerencséje


„Sem Bahrein, sem Monaco után nem csaptunk nagy ünneplést, ahogy Ausztrália után sem. A szezon túl hosszú, nem szabad elszállni magunktól. Nagyon boldogok voltunk, hogy sok-sok év után győzni tudtunk Monacóban. De amint ránézünk a versenynaptárra, mennyi verseny is van még hátra, egyből le kell szegni a fejünket és ismét dolgozni” – elemezte a Ferrari munkáját Arrivabene.

„A monacói vasárnap délutánján nagyon rövid ünneplés után vissza a bokszutcába, bepakolni a dobozokba, majd másnap irány Maranellóba, hétfő reggel pedig máris versenyzői eligazítás. Ez történt, máris a következő versenyre összpontosítottunk” – ismerte el a Ferrari igazgatója. A Scuderia jelenleg második a konstruktőri világbajnokságban a Mercedes mögött nyolc ponttal lemaradva, szűk egy hét múlva Azerbajdzsánban folytatódik a száguldó cirkusz, ahol a Ferrari ismét összemérheti erejét az Ezüst Nyilakkal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: