DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bottas elmondta, hol kell javulniuk

Valtteri Bottas pozitív érzésekkel fejezte be a Kanadai Nagydíj első napját. A csapatot versenyképesnek gondolja, de van még olyan terület, ahol feltétlenül javítaniuk kell a szombati időmérőig.

Egyelőre úgy látszik, nincs nagy különbség a Mercedes és a Ferrari között a Kanadában a pénteki nap után: Hamilton az első, Raikkönen pedig a második edzésen zárt az élen. Bottas szinte csak pozitívumokat sorolt fel, és úgy véli, jó eredményt érhetnek el.

A finn elégedetten kezdte mondandóját: „Monaco után remek volt ilyen pozitív érzéssel az autóban kezdeni ezt a hétvégét. Azt hiszem elég versenyképesnek tűnünk, de ez még csak szabadedzés.”

 bottas-kanada-edzesek-2017



„A második szabadedzés után világossá vált, hogy van még munkánk az ultralágy gumikkal. Szeretnénk, ha több kört kibírnának. Az autó ugyanakkor a lágyakon remekül működött” - folytatta Bottas a legfőbb problémával.

A Mercedes pilótája elmondta, min fognak dolgozni az éjszaka folyamán: „Arra fogunk koncentrálni, hogy még több teljesítményt hozzunk ki az ultralágyakból, és hangoljunk egy kicsit a beállításon. Egyébként nagyon élveztem a közözést, de egy biztos: a következő két nap fog igazán számítani.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: