DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sainz a Ferrari listájának élén

Évek óta minden évben megjósolják Kimi Raikkönen távozását a Ferraritól és híresztelnek az utódjáról. Nincs még szerződése 2018-ra, de ez igaz Vettelre is. Most megszellőztették, hogy a Ferrari kívánságlistáját Carlos Sainz vezeti. Meglepő, vagy sem?

Nem lesz egyszerű a történet, mivel Sainzot szerződés köti a Red Bullhoz, pontosabban annak fiókcsapatához, a Toro Rossóhoz a következő szezonra is. Nem első alkalommal röppen fel a szóbeszéd, miszerint a maranellóiak erősen figyelik a fiatal spanyol tehetség versenyzését, de a Renault is nagy rajongója a 22 éves Toro Rosso-pilótának.

A szerződési kötöttségek ellenére Sainz természetesen örül a Ferrari érdeklődésének, adta hírül a Sky Italia. „Köszönöm, hát ez bizony egy olyan lista, amin minden pilóta szeretne rajta lenni, de nagyon sokkal tartozom a Red Bullnak” – hárította el a feltételezést az esetleges átigazolásról Carlos Sainz. „Szerintem nincs elég hely a Formula-1-ben az összes jó pilótának. Nézzék csak meg Fernandót (Alonso). Nem mondom azt, hogy minden versenyautó legyen teljesen egyforma, de ha Carlos Sainz tökéletes hétvégét teljesít, akkor sem lehet a dobogón” – panaszkodott a fiatal spanyol.

Vajon hamarosan a kéket pirosra cserélheti Sainz?


„Amíg a Toro Rosso pilótája vagyok, nem adom fel a reményt, hogy felmehetek a Red Bullhoz, továbbra is megpróbálok mindent beleadni. Hogy a csapatfőnök azt mondta, hogy a faenzai istállónál maradok a jövő évben is? Egyelőre nem gondolok erre, túl korai. Számomra azonban fontos, hogy minden ajtót nyitva hagyjak, azt a lehetőséget sem, hogy újabb egy évig maradjak. Jelenleg élvezem a pillanatot, hogy itt lehetek” – tette hozzá Sainz.

Ne feledjük, még Sebastian Vettel is eligazolhat a Ferraritól 2018-ra, akkor pedig Sainz esélyei megnőnének egy esetleges ülésre a Scuderiánál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: