DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Button felfedte, hova szerződne szívesen

Jenson Button 2016 végén kvázi visszavonult a Formula-1-től, ám az elmúlt hétvégén beugróként helyettesítette Alonsót, nem is rosszul, bár célba érnie nem sikerült. Most ismét beszélt terveiről, amiben sok érdekességet is találhatunk.

A 2009-es világbajnok kicsit árnyaltabban fogalmazott a hétfői nyilatkozatához képest, ugyan most is azt tervezi, hogy nem versenyez a Formula-1-ben, ám minden mondatban hozzátette, hogy idén. Ez 2018-at egyáltalán nem zárja ki, bár Jenson inkább másfelé nézelődne elsősorban. Button szemmel láthatóan gyorsan felvette a ritmust Monacóban olyan autóval, amit még soha nem vezetett korábban a szabályváltozások óta. A tűz még ég a világbajnokban és nem is szeretné, hogy ez kihunyjon.

„Hogy nyitott lennék-e a versenyzésre, ha hirtelen adódna egy jó lehetőség? Ki tudja, de egyelőre nem tervezem. A csapatnak sincsenek ilyen tervei, hogy bármelyik pilótát elmozdítja a helyéről, úgyhogy nem, egészen biztosan nincs olyan tervem, hogy idén újra az F1-ben versenyezzek” – nyilatkozta Jenson Button.

Button versenyképes volt fél év kihagyás után is


„Hogy mi érdekel a Formula-1-en kívül? Indyre nem gondolok, személy szerint meg is voltam lepődve, hogy Fernandót érdekelte a dolog, de hát mindnyájunknak különböző az ízlése. Versenyzők vagyunk, de nem csak F1-esek, mind szeretünk más sportokat is kipróbálni. Én például egy napon Le Mans-ban mindenképpen szeretnék versenyezni. Szerintem nagyszerű közeg és még nagyszerűbb élmény lehet. Persze csak egy jó lehetőség esetén, mint Nico Hülkenbergnek is volt” – tette hozzá a brit világbajnok.

„A NASCAR-t is szeretném kipróbálni, nagyon jó lehet. Idén voltam egy versenyen, Jimmie Johnson hívott meg, remek show-t hoztak össze ott. Óriási kihívás lenne, mivel teljesen különbözik attól, amit eddig csináltam. De ki tudja? A Rallycross-t is szeretem, tényleg van egy csomó minden, amit csinálnék, de az Indy nincs közte, különböző okok miatt” – zárta mondandóját Jenson Button, akinek szavaiból az vehető ki, hogy egy kiváló F1-es ajánlatnak sem tudna ellenállni 2018-ra, de inkább másik sorozatban próbálná ki magát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: