DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

"Az idei Ferrari olyan, mint a tavalyi Mercedes"

Lewis Hamilton szerint mercedeses pályafutása legfurcsább érzését élte át a hétvégén Monacóban, folyamatosan tanulnak az év során - szerinte a Ferrari sem golyóálló.

Huszonöt pontos hátrányba került az idei leggyengébb hétvégéjét teljesítő Lewis Hamilton a Monacóban győztes Sebastian Vettellel szemben - saját bevallása szerint nagyon furcsán érezte magát az autóban és egyáltalán nem volt jó érzés vezetni. A brit az időmérőn lemaradt a Q3-ról, a futamon pedig hetedikként ért célba, de nem az eredménnyel elégedetlen.

"Nem volt jó az autó, ez biztos" - nyilatkozta a háromszoros világbajnok. "Ez volt a legszokatlanabb érzés az autóban, mióta a csapathoz érkeztem, nagyon nehéz volt. Ettől függetlenül az autónk alapvetően jó, csak ezen a hétvégén egyszerűen nem találtunk bele a dolgokba" - tette hozzá.

hamilton-monaco-2017



"Most viszont felállunk, visszaállítjuk az autót oda, ahol tudjuk, hogy kényelmes és megpróbáljuk jobban megérteni az ultralágy abroncsokat. Aztán megerősödve térünk vissza" - tekintett már előre Hamilton, aki már készül a teljesen más típusú kanadai pályára, ahova két hét múlva érkezik meg a mezőny.

"A Ferrari mindenhol jól működik, szóval a következő tizennégy futam nagyon-nagyon nehéznek ígérkezik. Valószínűleg idén övék a legjobb autó, olyan, mint a miénk tavaly, amely minden pályán jól funkcionált. A mi idei autónk nem ilyen, de tanulunk, fejlődünk, innen is sikerült pontokkal távoznunk. A Ferrari sem golyóálló" - zárta gondolatait a Mercedes pilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: