DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel szerint furcsa, ami a Mercedesszel történt

A négyszeres F1-es világbajnok nem tudja, hogy mit csinált a rivális, de abban biztos, hogy szombaton már újra erős lesz - szoros csatára számít a Red Bull-lal is.

Remek teljesítménnyel zárta az élen a második szabadedzést Monacóban Sebastian Vettel, míg a Mercedesek látványosan szenvedtek ezúttal - a négyszeres világbajnok viszont úgy véli, hogy nem ez a valós erősorrend, Hamiltonékkal kőkeményen számolniuk kell ezen a hétvégén is.

"Még csak csütörtök van" - mondta a második gyakorlást követően Vettel. "Nem tudom, hogy mi történt ma a Mercedesekkel, elég furcsa volt, de abban egészen biztos vagyok, hogy szombaton már a teljes erőben lévő Mercedest fogjuk látni. Szoros lesz a csata, még a Red Bullokkal is" - tette hozzá az erőviszonyokkal kapcsolatban.

vettel-2017_1



"Itt az a legfontosabb, hogy meglegyen a jó érzés az autóban, hogy össze tudj rakni egy kört. Ezt most megtettük, szóval elégedett vagyok. A második szabadedzés elején volt egy kis késésünk, ami nem volt betervezve, de ennek ellenére megkaptuk a válaszokat, amiket akartunk, úgyhogy eredményes napot zártunk" - értékelt a ferraris.

A Scuderia egyébként 2001 óta nem nyert Monacóban, de az eddigiek alapján most minden esélye meg lehet arra, hogy megtörje ezt a nagyon hosszú negatív szériát.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: