DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo célba vette az első rajtkockát

Az ausztrál F1-es pilóta a csütörtökön látottak alapján abban reménykedik, hogy tavalyi pole-pozíciója után ismét bele tud szólni a legjobb helyekért zajló küzdelembe szombat délután.

Az idei szezonban eddig kizárólag a Mercedes és a Ferrari harcolt a győzelmekért, s bár Monaco mindig feküdt a Red Bullnak, Adrian Newey sietett lehűteni a kedélyeket az esélyekkel kapcsolatban. Daniel Ricciardo azonban bizakodó, és nem tavalyi pole-ja miatt: a második szabadedzésen Sebastian Vettel mögött zárt (igaz, csaknem fél másodperces hátrányban), a Mercedesek viszont szenvedtek, mert nem tudták megfelelően munkára fogni abroncsaikat.



Az ausztrál úgy véli, három csapat is a pole-ért harcolhat majd szombaton. „Kicsit furcsa, hiszen délelőtt nagyon erősek voltak, különösen Lewis, délután azonban olyan volt, mint ha több üzemanyaggal mennének, vagy valami hasonló” – idézte Ricciardót az Autosport. „Meglátjuk, de ha tényleg így van, akkor az a 2015-ös szingapúri futamot juttatja az eszembe. Abban az esetben, ha összeszedik magukat, hárompólusú csatát várhatunk szombaton. Van néhány olyan dolog, amin dolgozni szeretnék, de ott vagyunk, ahol lennünk kell, nem egy másodperc lemaradásban, ami ígéretes.”

Ricciardo csapattársa, Max Verstappen úgy véli, pozitív napon van túl, ám aláhúzta, hogy fejlődniük kell a hétvége további részében. „Elégedettek lehetünk az eddigi teljesítményünkkel, noha a második edzés kicsit balul sült el, hiszen épp akkor jött a piros zászló, amikor elkezdtem a második szettemet használni. Ha minden szektort összeadunk, akkor nincs baj. Viszont nem csütörtökön kell a leggyorsabbnak lenni, ezt már megtanultam.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: