DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Aggasztó, ha gyorsabb a tavalyi Ferrari-motor

Ez a gondolat nem hagyta nyugodni Carlos Sainzt a Spanyol Nagydíjat követően, aki szerint nem is kellene sokat fejlődnie a Renault-nak ahhoz, hogy érdemben előreléphessenek az erősorrendben.

A Spanyol Nagydíjon a leintés után is történt egy helycsere, hiszen ekkor érvényesítették Pascal Wehrlein szabálytalan bokszbahajtása miatt kapott 5 másodperces büntetését, ami azzal járt, hogy visszaesett Carlos Sainz mögé a 8. helyre. A Toro Rosso spanyolja azonban jobban örült volna, ha a „hagyományos módon” képes maga mögé utasítani német riválisát – ugyanis elég elkeserítőnek találta, hogy a tavalyi Ferrari-erőforrás által hajtott Sauber ellen képtelen volt támadási helyzetben kerülni Renault-motoros autójával.

„Először harcoltunk a Sauberrel, és elég kétségbe ejtő volt, hogy a 2016-os Ferrari-motor gyorsabbnak bizonyult a mi autónkénál az egyenesekben…” – nyilatkozta a spanyol, aki riválisát sportszerűen megdicsérte: „Mindent megpróbáltam, hogy megelőzzem őt, s egyszer mellé is értem az egyes kanyarban, de levédte a belső ívet. Nehéz itt előzni, de ő is jó munkát végzett, hogy ahol csak tudja, lefedje a belső ívet – ez szép volt tőle.”

sainz-str-2017-barcelona



A spanyol versenyző a futam után úgy értékelt, hogy nem lehetnek elégedettek a Renault által biztosított motorerővel – a helyzetük kissé hasonló a Force Indiához, hiszen az egykörössel szemben a versenytempó az erősségük, amire ellenpélda is van, elég csak a gyári Renault-t említeni.

„Több erőre van szükségünk, az időmérőn két tizedre voltunk a hetedik helytől, szóval képzeljük csak el, hogy a Renault talál három tizedet. Minden megváltozna! Meg kell tenni ezt a lépést, de erre még pár versenyt türelmesen várnunk kell, addig a meglévő lehetőségekből kell kisajtolni a legtöbbet. Az időmérőkön nem vagyunk ott, ahol szeretnénk, de a versenytempónk fejlődik. Az előző négy futamon egyaránt előre kellett törnünk az időmérő után, és remélem, hogy nem így fog kinézni az egész év…”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: