DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Red Bull kénytelen türelmesen várni, független motorszállítót szeretne

Az évtized elején négy éven át domináló Red Bull a turbó-éra óta inkább csak szenved. 2013 után mindössze öt futamgyőzelem jött össze, idén pedig egyértelműen harmadik erő, a frissítési csomag ellenére is.

Barcelonába egy alaposan átszabott versenyautóval érkezett a Red Bull és bár szignifikánsan közelebb került a Ferrari-Mercedes duóhoz, még mindig nem vehette fel velük a versenyt. A Renault-erőforrás fejlesztett változata egyelőre késik, a lóerő-hátrányt pedig jó kasztnival se igen tudják kiegyenlíteni, pláne, hogy a két fő riválisnak is szuper aero-csomagja van.

A Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz szerint nincs jelenleg más lehetőségük, mint türelmesen várni az új fejlesztéseket és beletörődni, hogy önerőből a dobogó is csak ritkán elérhető. „Be kell hoznunk a lemaradást, különösen partnerünk, a Renault késik egyelőre a fejlesztett erőforrással. Egyelőre türelmesen várnunk kell, amíg közelebb nem kerülünk a Mercedeshez és a Ferrarihoz” – nyilatkozta Mateschitz.

A Red Bull a dobogót is nehezen éri el idén


A bikák szenvedése miatt pilótáikat, Daniel Ricciardót és Max Verstappent is hírbe hozták a Ferrarival, ám a tulajdonos szerint bombabiztos szerződés köti mindkét versenyzőt a Red Bullhoz. „A másik meg, hogy mégis hova mennének? Sem a Mercedesnél, sem a Ferrarinál nem lesz szabad hely” – kérdőjelezte meg a szóbeszédet Mateschitz.

A Red Bull tulajdonosa egyébként dicséri az F1 új tulajdonosi körét, miszerint a közönséget igyekeznek minél teljesebb mértékben kiszolgálni. Szerinte időt kell nekik adni, de amit eddig tettek, azok mind helyesek. Ám egy hosszabb távú elképzelése továbbra is van a Red Bullnak. „Szeretnénk, ha egy független motorszállító látná el a csapatokat, nem lenne többé függőség más gyártóktól. De ez a kívánság nagyon távolinak tűnik, csak a 2020 utáni időszakra” – így Mateschitz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: