DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton két kilót fogyott a futam során

A háromszoros F1-es világbajnok megdicsérte Vettelt és nagyon élvezi, hogy egy ilyen pilóta ellen küzdhet - igaz, nagyon elfáradt a végére. Ricciardo egyszerűen csak örül a dobogónak.

Óriási csatát vívott egymással Lewis Hamilton és Sebastian Vettel a Spanyol Nagydíjon - egyrészt kerék a kerék ellen a pályán, másrészt a két csapat a stratégia terén. Ebből végül Hamilton és a Mercedes jött ki jobban és így érthetően nagyon elégedetten nyilatkozott a brit a dobogón.

"Hihetetlen munkát végzett a csapat ezen a hétvégén. Ilyennek kell lennie a versenyzésnek, Seb rendkívül közel volt és rendkívül gyorsnak bizonyult. Azt nem tudom, hogy mi ment félre a rajtnál, szerintem megtettem mindent, amit kellett, de mégis kipörögtem a kerekeim. De ilyen a verseny, nem változtatnék rajta" - mondta Hamilton.

hamilton-melbourne



"Remekül rajtoltam, mindkettőnk kerekei kipörögtek, de én jöttem ki belőle jobban" - tekintett vissza a startra a pontversenyt továbbra is vezető Vettel. "Elég hosszú volt az út az első kanyarig. Lewis végül tovább maradt kint és teljesen más stratégiát hajtott végre, így tudtam, hogy a vége kritikus lesz. A második kiállás után meglepődtem, hogy milyen közel voltunk, megtettem mindent, de ahogy egyedül maradtam, Lewis elszáguldott mellettem."

Az idei első dobogóját szerző Daniel Ricciardo sem lehet elégedetlen, bár neki különösebb izgalom nélkül telt a futam. "Jó érzés itt lenni a dobogón, bár volt egy kis szerencsénk azzal, hogy Valtteri kiesett. De ez most kevésbé lényeges, jó itt lenni és nagyon boldog vagyok, hogy megint pezsgőt locsolhatok" - mondta az ausztrál.

Az elég szembetűnő volt, hogy Lewis Hamilton mennyire elfáradt a verseny során és természetesen kapott is ezzel kapcsolatban kérdést. "A nyakam rendben van, de a futam alatt lefogytam majdnem két kilót. Fárasztó volt, Seb fantasztikusan vezetett és remek érzés egy ilyen hihetetlen pilóta ellen harcolni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: