DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Ne segítsen a Mercedes a Hondának!”

Lehet, hogy a Mercedes azért segítene jó szívvel a Hondának, mert nem érzik fenyegetve a helyzetüket – ügyfeleiket viszont hátrányosan érintheti a McLaren feltámadása.

Az elmúlt időben többször is hallani lehetett arról, hogy a Mercedes tárgyalásokba kezdett a Hondával, melyek eredményeként a német gyártó segítséget nyújthat a szenvedő japánoknak, akik teljesítménye és megbízhatósága is elmarad a versenyképes F1-es szerepléshez szükséges szinttől. Nem is egy ellenvéleményt olvashattunk már ezzel kapcsolatban, többek között a Red Bull is aggályait fejezte ki, most pedig itt egy újabb megnyilatkozás, immár egy Mercedes-motoros alakulattól.

A Force India helyettes csapatfőnöke, Bob Fernley pénteken Barcelonában beszélt az elképzelésről: „Egy olyan csapat képviselőjeként, mely nem csupán fizetett a motorokért, de egyúttal a fejlesztésükhöz is hozzájárult, határozottan ellenezném, hogy technológiát osszak meg egy riválissal” – mondta a jelenleg a bajnoki pontverseny negyedik helyén álló csapat egyik vezetője.

mclaren-bahrein-2017



Toto Wolff szintén megszólalt a kérdésben, s leszögezte, hogy egyelőre semmilyen együttműködés nincs a két gyártó között: „Semmit nem teszünk a Hondáért, jelenleg ez a helyzet, s amíg ez nem változik meg, addig nem szeretnék táptalajt adni-e hamis pletykáknak, melyek a Hondának is ártanak” – nyilatkozta az osztrák, aki egyúttal mintha azt is megindokolta volna, miért merülhetett fel ez egyáltalán a Mercedesszel kapcsolatban:

„Az F1 számára a Honda egy jelentős tényező, egy nagyon sikeres gyár, és semmi kétségem afelől, hogy előbb vagy utóbb el fogják érni a céljaikat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: