DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Brawn: A Magyar Nagydíj tartsa meg saját ízét!

A Formula.hu Barcelonában elbeszélgethetett Ross Brawnnal, az F1 sportszakmai ügyekért felelős vezetőjével, aki hangsúlyozta: nincs szükség arra, hogy átalakuljon a Hungaroring nyomvonala.

Mi lesz a Magyar Nagydíjjal most, hogy a sportágat már nem a hungaroringi futamot saját gyermekének tartó Bernie Ecclestone irányítja a sportágat? A formula.hu megnyugtató választ kapott a Forma-1 új tulajdonosától, a Liberty Mediától: Barcelonában a sportszakmai ügyek felelőse, Ross Brawn kérdésünkre válaszolva hangsúlyozta, hogy ragaszkodnak hazánk tradicionális futamához.

A Magyar Nagydíj szerződése 2026-ig rendben van, a kontraktust tavaly írták alá az illetékesek Bernie Ecclestone-nal, de mivel azóta a Liberty Media hatalomátvételének köszönhetően új szelek fújnak a sportág háza táján, talán sokakban felmerült a kérdés: hogyan kezelik, milyen státuszba helyezik az új vezérek a mogyoródi futamot, amelynél régebben – egyhuzamban – csak Monte Carlo és Monza szerepel a királykategória menetrendjében.

Barcelonában megnyugtató választ kaptunk Ross Brawntól, akit a Liberty Media a sportszakmai ügyek felelőségnek nevezett ki a Formula One Management égiszén belül. A brit szakember szerint a Magyar Nagydíj a „tradicionális” futamok közé tartozik, amellyel nagyon elégedettek és amelyhez ragaszkodnak.

brawn-2017



„Nagyon fontos a Magyar Nagydíj, amely egyike a tradicionális versenyeknek. Ezt nagyra értékeljük, és mint a többi verseny esetében, keményen dolgozunk a promóterekkel együtt annak érdekében, hogy növeljük az esemény iránti érdeklődést. Az Önök versenye évek óta csodálatos esemény, szeretnénk, ha ez így is folytatódna, és még jobbak lennének az ottani futamok” – mondta a formula.hu-nak a FOM guruja, amikor a hungaroringi futam helyzetéről kérdeztünk a barcelonai paddockban.

Mint ismeretes, a Hungaroring már nekilátott egy átfogó modernizációs programnak, amelynek első lépése az újraaszfaltozás és a szegélykövek cseréje volt a tavalyi évben. A folytatásban a lelátórendszer és a létesítmények modernizációja következik. Bár vannak, akik szerint hazánk motorsport-templomára egy nyomvonal-módosítás is ráférne annak érdekében, hogy több legyen az előzés a futamokon, Brawn ezt nem tartja elvárásnak a pályával szemben.

„Igyekszünk áttekinteni a pályákat, mert segíteni szeretnénk a promótereknek és a pályatulajdonosoknak azzal, hogy feltérképezzük, hogyan tudnánk javítani és még színvonalasabbá tenni a versenyzést a régebbi pályákon. A következő néhány évben reményeink szerint rendelkezésre áll majd az a szaktudás, amellyel segíthetjük a promótereket abban, hogy olyan körülményeket teremtsünk, amely a leginkább megfelel a versenyzésnek. Nem azt akarjuk, hogy minden pálya ugyanolyan legyen, sokkal inkább azt, hogy minden helyszín, minden tapasztalat más legyen. Magyarországnak megvan a maga íze, a maga hangulata, remek az ottani verseny” – fogalmazott a szakembert.  

Hungaroring_aniamacio_ 2017_7

Brawntól megtudtuk, hogy az új vezetés kiemelt hangsúlyt fektet arra, hogy a futamokra jegyet váltó és kilátogató szurkolóknak az eddiginél minőségibb szórakozásban legyen része. „Ez valamennyire már látszik is, elég csak egy pillantást vetni az itteni szurkolói zónára. Minden tevékenység középpontjában a versenyzésnek kell állnia, de tudjuk, hogy más módja is van annak, hogy szórakoztassuk az embereket, elfoglaltságot kínáljunk nekik. Az itteni szurkolói zónában például ki lehet próbálni, hogy milyen kereket cserélni, de vannak más, a versenyzéshez kötődő szórakozási lehetőségek is, a szurkolók pedig imádják ezt.”

Amikor lecsaptuk rá, a brit épp a betétfutamok – Porsche Szuperkupa, Formula-2 és GP3 – paddockjaiban tartott helyszíni szemlét. Brawn hangsúlyozta: a minőségibb helyszíni szórakoztatást megcélzó törekvések között a betétszámokat is a kiemelten fontos területek közé sorolják.

„Jól látható, hogy ezen a területen is javítottunk és még tovább szeretnénk fejleszteni. Ez különösen fontos, mert a program középpontjában a Forma-1 áll, de betétszámok tekintetében is színvonalas programot kell nyújtanunk, a szurkolók ugyanis ezt várják el tőlünk”- mondta a sportszakmai nagyfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: