DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Már a Red Bullt támadná a Force India

A fő cél ugyan a negyedik hely megtartása és a teljesítménybeli hátrány ledolgozása, de ha minden jól alakul, előrébb is lépne a csapat. Bob Fernley Esteban Ocont is méltatta.

Eddig mindenképpen várakozáson felül teljesít a Force India, hiszen az autó most nem lett annyira versenyképes, mint a tavalyi szezon második felében, mégis sorra hozzák a kettős pontszerzéseket és a konstruktőrök között stabilan ott vannak a negyedik helyen. Esteban Ocon és Sergio Perez is arra számít, hogy az érkező fejlesztésekkel most már gyorsabbak is lesznek, de Bob Fernley csapatfőnök is megfogalmazta a célt.

"Ha minden a terv szerint alakul, célba vehetjük a Red Bullt" - mondta Fernley a Motorsport.com kérdésére. "Azt persze nem szabad elfelejtenünk, hogy a többi csapat sem pihen, óvatosnak kell lennünk. A fő cél az, hogy biztosan tartsuk a negyedik helyünket, de ha erőből feljebb tudunk lépni, az lenne az ideális."

ocon-2017



A csapatfőnök szerint számítottak arra, hogy eleinte hátrányban lesznek, de ezt képesek voltak ellensúlyozni. "Gondoltuk már az elejétől kezdve, hogy a teljesítményt tekintve lesz egy kis lemaradásunk, de stratégiával, megbízhatósággal ezt ellensúlyozhatjuk. Pontosan ezt csináltuk eddig, de remélem, hogy Barcelonától már a teljesítmény terén is utolérjük a riválisokat."

Fernley a télen érkező Esteban Oconról is beszélt, aki három tizedik hely után legutóbb hetedikként zárt és az ő stabil teljesítménye óriási segítség eddig a csapatnak. "Szuper munkát végez, pedig még mindig csak tanul. A versenyek első felében rendkívül éretten viselkedik, nagyszerűen versenyez és ez az, ahol megszerezzük a pontokat. Meg lehet nézni, hogy mennyit fejlődött az első négy futam során is, Szocsiban már befért a Q3-ba és minden alkalommal pontot szerzett."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: