DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen és a Mercedes továbbra is téma

Már a holtszezonban felmerült, hogy a Mercedes megkörnyékezte Max Verstappent, hogy a visszavonuló Nico Rosberg helyét vegye át a világbajnok csapatnál. Most ismét elhangzott egy fontos utalás, miszerint a Mercedes gondolkodik Verstappen leigazolásában.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke nem először ütött meg őszinte hangot a szerződésekkel kapcsolatban. Nemrég Niki Lauda nyilatkozta, hogy nem szerződtetnék Fernando Alonsót, mivel csak a baj van vele és sok hibát vét. A téli időszakban Rosberg visszavonulásának híre egyből felbolydította a Formula-1 állóvízét, mert hirtelen helyettest kellett találni a világbajnok megüresedett ülésére. Végül Bottas lett a befutó.

Verstappen-Mercedes - vajon mikor?


A Mercedes a két Red Bull-pilótát is megkörnyékezte, de mivel mindkettejüknek élő szerződése volt és az istálló hallani sem akart az elengedésükről, így nem sokáig tartotta magát a szóbeszéd sem. A holland Peptalk című műsorban azonban Toto Wolff egyértelmű igennel felelt arra, hogy szeretné-e Verstappent leigazolni később. Ez nem a közvetlen elkövetkező időszakról szólt, de egy nap Wolff szeretné, ha Max Verstappen Mercedes versenyző lenne.

Verstappen egyébként is szerzett már rutint a hirtelen átigazolásban, ugyanis 2015-ben még a Toro Rosso színeiben kezdte pályafutását, majd egy évre rá a Spanyol Nagydíj előtt igazolt át hirtelenjében a Red Bullhoz, Danyiil Kvjattal helyet cserélve, az orosz pilóta így Verstappen helyére került a fiókcsapatban.

A holland pilóta bizakodóan várja az idei Spanyol Nagydíjat. „Kihoztuk a legtöbbet Szocsiban, amit csak lehetett, de Barcelonát már nagyon várjuk. Érkezik a legnagyobb frissítési csomag, remélhetőleg sokkal közelebb kerülünk az első helyezettekhez. Barcelona nagyon speciális pálya számomra a tavalyi győzelmem után, alig várom, hogy visszatérjek és újra lássam, mit tudok tenni ott” – nyilatkozta Max Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: