DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel és Raikkönen együtt osztottak ki egy olasz újságírót

Az időmérőt követő sajtótájékoztatón furcsa közjáték történt: a zsurnaliszta a gyakran cserélt turbókról kérdezte a Ferrari-pilótákat, mire mindketten pellengérre állították, amiért nem a csapat sikerének örül. Vettel a német útlevél megszerzését tanácsolta neki.

A versenyhétvége kezdetén olyan hír kapott szárnyra a Ferrariról, amely aggodalomra is okot adhat: a csapat mindkét autójába a harmadik turbófeltöltőt helyezte be, márpedig az ötödik egység a hajtáslánc bármely komponenséből már büntetést von maga után. Egy kiélezett bajnoki harc esetén a motorcsere miatti hátrasorolások döntők is lehetnek.

A Scuderia kettős sikerével záruló időmérőt követően érhető módon nem erről az esetről beszél a világ, egy olasz újságíró, a La Gazzetta dello Sport tudósítója mégis felvetette a Ferrari-pilótáknak a kvalifikáció első három helyezettjével zajló hivatalos sajtótájékoztatón. Kérdése szó szerint így hangzott: „A két Ferrari-versenyzőhöz: az egyetlen negatív – már ha negatívnak nevezhetjük – pontja a hétvégének az volt, hogy újra ki kellett cserélni a turbót, már a harmadik elemre. Úgy gondoljátok, hogy ez a szezon végén gondot okozhat?”



Vélhetően ő sem számított rá, hogy kérdése Sebastian Vettelnél és Kimi Raikkönennél is ki fogja húzni a gyufát. A versenyzők vállvetve teremtették le az olasz szakírót:

Raikkönen: „Te mindig nagyon jól megtalálod a velünk kapcsolatos negatív dolgokat.”

Vettel: „Olasz, ki kellene ugrania a bőréből. Biztos vagyok benne, hogy most mindenki nagyon boldog Olaszországban, te vagy az egyetlen olasz a világon, aki okot talált arra, hogy negatív legyen. Szégyellni kellene magad.”

Raikkönen: „A csere tervezett, és biztos vagyok benne, hogy rendben leszünk. Nekem volt egy meghibásodásom, egyet már nem tudunk használni újra, de a többi továbbra is rendben van, akkor tehetjük vissza őket ismét és ismét, amikor csak akarjuk.”

Vettel: „Szerintem jó eséllyel megkapnád a német útlevelet, mert a németek általában mindig találnak egy okot a panaszkodásra. Ha nehézségeid lesznek a visszajutással Olaszországba, szívesen várnak Németországban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: