DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Visszatért a Haas a korábbi fékbeszállítójához

Ezen a hétvégén versenykörülmények között tesztelte a Haas-Ferrari új fékbeszállítója, a Carbon Industrie fékrendszerét. De egyelőre úgy fest, Grosjean gondjai most sem oldódtak meg, vissza is tért a csapat a Brembóhoz.

Romain Grosjean életét jó ideje megkeseríti már fékproblémák egész sora. A Haas istálló rövid gondolkodás után úgy döntött a hét közepén, hogy fékbeszállítót vált és ezután a Brembo helyett a Carbon Industrie termékeit használja versenyautóin. Grosjean azt remélte, hogy a VF17-es fékhibáinak nagy részét ezzel ki tudják küszöbölni.

Nem sikerült azonban a jelek szerint a terv, Szocsiban a francia pilóta rádiózását hallgatva úgy fest, egyelőre a csere csak kis változást hozott, megváltást nem. „Nagyon kicsi a tapadásunk, rettentően szenvedünk az egyensúllyal. A fékekkel is adódtak bajaim a hosszú etapok során. Meg kell vizsgálnunk, min tudunk javítani majd ezzel kapcsolatban” – nyilatkozta Grosjean az edzésnap végén.

Ha az új fékbeszállítóval sem jobb, akkor mi a gond Grosjean autójával?


Míg Magnussen a 9. legjobb időt érte el péntek délután, Grosjean szenvedett és több, mint fél másodperccel csapattársa mögött végzett a 14. pozícióban. „Általában véve ez egy igen nehéz pénteki nap volt. Az autó nem teljesített jól, mind alacsony, mind magas üzemanyagszint mellett nagyon szenvedtem a tapadás hiányával” – panaszkodott a francia pilóta.

Günther Steiner csapatigazgató szerint még ki kell elemezniük a teljes hétvége adatait a későbbiekben, ám az eddig látottak nem győzték meg a Haast, ugyanis úgy döntöttek, visszatérnek a Brembo fékjeihez a hétvége további részében. Grosjean azonban továbbra sem találja önmagát, az időmérő is pocsékul sikerült a franciának.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: