DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Berger: Vettel is kipróbálhatná a DTM-et

Sokakat foglalkoztat Fernando Alonso indycaros vendégszereplése a McLaren bejelentése óta. Az ügyben ezúttal a DTM nemrég megválasztott elnöke is elmondta véleményét.

Bergert nemrég a Német Túraautó Bajnokság elnökévé választották. Talán éppen ezért említette meg, hogy valakit szívesen látna az F1-es mezőnyből a DTM-ben. Az osztrák emellett a kétszeres spanyol bajnok helyében másképp cselekedett volna versenyzőként, ha ez egy Monacói Nagydíj kihagyásába került volna neki.

A DTM elnöke elárulta, hogy ő is volt hasonló helyzetben, mint Alonso: „Ez a dolog engem a régi időkre emlékeztet. 1985-ben az Arrows versenyzője voltam, és Adelaide-ben a futam előtti napon nemzetközi túraautó bajnokságon vettem részt Bob Jane pilótájaként. Ez lehetséges volt akkoriban, mi így éreztük jól magunkat.”

 vettel-berger-dtm-2017



Az osztrák nem tartja haszontalannak a mai versenyzők vendégszerepléseit: „Biztos vagyok benne, hogy Vettel is kipróbálná a DTM-et, ha tehetné. A pilótáknak ma sokkal több szabadidejük van, mint nekünk volt, mert nem egyszerű mostanában a tesztelés.”

Berger nem tette volna meg, azt amit a kétszeres világbajnok akar a Monacói Nagydíj hétvégéjén: „Sosem tettem volna meg, ha ki kell hagynom egy versenyt, különösképpen, ha Monacóról van szó. Egyszer sem maradtam volna távol az F1-től, ahogy ő tette.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: