DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Megy a McLaren-Honda, most a Ferrari áll

Zajlik a második F1-es tesztnap Bahreinben. Délelőtti helyzetjelentés: a McLaren problémamentesen futja köreit, nem is olyan lassan, most viszont a Ferrari parkolt be 8 kör után.

A versenyeken is induló pilóták közül Bottas, Ocon, Kvjat, Vettel, Vandoorne, Magnussen és Wehrlein képviseli a mezőnyt, Paffett, Szirotkin és Gasly a tesztpilótai szerepkörben. Bő három és fél órája tart a tesztnap, az élen pedig a Mercedesszel Valtteri Bottas. Már 54 kört pakolt az Ezüst Nyílba, ezzel a finn a legszorgalmasabb a pályán eddig szerdán.

Vandoorne alatt egyelőre működik a McLaren-Honda


Ráadásul a leggyorsabb is, 1:31,791 az eddigi legjobb ideje, bő három tizeddel veri Ocont a Force Indiával, bár a tesztnapoknak ritkán fő célkitűzése a leggyorsabb kör elérése. Sebastian Vettel mindössze nyolc kört tett meg eddig, majd beállt a garázsba. A Ferrari egyik szóvivője szerint órákig nem is fog újra pályára gurulni. Technikai gond adódott a futamgyőztes autójával?

Jó hír a McLaren-Honda rajongóinak, hogy Stoffel Vandoorne viszont gond nélkül elindult és a versenyautóval az eddig teljesített 30 kör alatt sem adódott technikai probléma. Furcsa, hogy egy ilyen kaliberű csapatnál erről kell beszélni, de ez biztató jel a wokingiak számára. Már most közel kétszer annyit sikerült köröznie, mint Turvey tegnapi teljesítménye. Talán fény az alagút végén.

Magyar idő szerint 10:30-kor az állás:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: