DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Buttonnak tesztelnie kellene Monaco előtt”

Felipe Massa, a Williams F1-es pilótája szerint Jenson Buttonnak nem lesz egyszerű dolga Fernando Alonso helyettesítésénél - ha nem teszteli előtte a 2017-es McLaren-Hondát.

Tény, hogy a szabályváltozásoknak köszönhetően sokat változtak az autók a tavalyi évhez képest. Ráadásul a Pirelli abroncsai is teljesen máshogy viselkednek a 2016-os gumikhoz viszonyítva. A fenti okok miatt Massa azt tanácsolná a 2009-es bajnoknak, hogy próbálja ki a monacói hétvége előtt a 2017-es McLarent.

A brazil örül, hogy ismét összemérheti erejét Buttonnal: „Jó, hogy visszatér. Nagyszerű versenyző, biztos voltam benne, hogy őt fogják beültetni az autóba. Egy tapasztalt pilóta kellett nekik, különösen, hogy monacói hétvégéről van szó. Tudtam, hogy ő lesz az.”

 button-massa-monacoi-visszateres-2017



A Williams pilótája úgy véli, a britnek ki kellene próbálnia a 2017-es autókat, mielőtt élesben versenyezne velük: „Az egyetlen dolog, amit nem értek, hogy miért nem tesztel a következő héten. Ha ugyanolyanok lennének az autók, mint tavaly, akkor, azt mondom, ez így rendben van. De most teljesen átalakultak ezek a versenygépek.”

„A teszt neki semmibe sem kerülne, mehetne 100 kört, hogy megérthesse a gumik viselkedését. Sosem vezetett ilyen abroncsokkal. Ha a szimulátor ennyire jó, miért nem azon tesztel a legtöbb versenyző? - folytatta gondolatmenetét Massa.”

A brazil szerint a szimulátorok még mindig nincsenek olyan szinten, hogy visszaadhassák a valós körülményeket: „Hamilton nem szimulátorozott két vagy három éve. Én már a következő héten mennék. Ha egy teljes nap lenne rá, hogy hozzászokhassak az autóhoz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: