DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Kik tesztelnek Bahreinben a topcsapatoknak?

A Bahreini Nagydíjat követően a mezőny nagy része Szahírban marad egy kétnapos tesztelésre, ahol az újításokat kipróbálhatják. Néhány meglepetést is találunk a legjobb három istálló felállásában.

A Red Bull már pénteken közzétette, hogy kikre bízzák az autó tesztelését jövő héten. Daniel Ricciardo mellett nem Max Verstappen gurul majd pályára, hanem a fiatal Pierre Gasly. Tudni kell, hogy a jelenlegi szabályok megkötik, hogy az évközi négy tesztnap közül kettőn olyan fiatal pilótáknak kötelező lehetőséget adni a csapatoknak, akik legfeljebb három nagydíjon álltak eddig rajthoz. Gaslyt eredetileg a legnagyobb esélyesnek tartották múlt évben, hogy Sainz mellett a Toro Rosso másik pilótája lesz, ám végül Kvjattal hosszabbítottak.

A Ferrari, a McLaren és a Red Bull is tesztpilótát alkalmaz, a Mercedes nem


A Mercedes erre a tesztre a két teljes állású pilótáját nevezte, tehát Lewis Hamilton és Valtteri Bottas viszi a két napot. Ez viszont annyit jelent, hogy a nyáron, Magyarországon rendezett újabb évközi teszten már fiatal tehetség vezeti (legalább) az egyik Mercedest, erre a legnagyobb esélye George Russellnek van.

A Ferrari istálló Kimi Raikkönennek ad pihenőt, a tesztfeladatokat Sebastian Vettel mellett az olasz Antonio Giovinazzi kapja jövő hétre. Giovinazzi az utóbbi időszakban két nagydíjon is indult, Ausztráliában és Kínában, de ezzel még bőven belefér a szabályok adta keretbe. A McLaren is megnevezte már korábban tesztfelállását, Stoffel Vandoorne és Oliver Turvey ülnek majd volán mögé Bahreinben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: