DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ezért nem szereztek pontot a Renault pilótái

Nem sikerült a pontszerzés a francia gárda versenyzőinek az F1-es Kínai Nagydíjon. A pilóták elmondták, min ment el a verseny Kínában. Hülkenberg és Palmer is hasonló gonddokkal küszködött.

A német pilóta szombaton még reménykedhetett abban, hogy az első tízben végezhet vasárnap, mivel a tempója megvolt ehhez a sanghaji kvalifikáción. A Renault pilótája végül csak a 12. pozícióban fejezte be a futamot, míg csapattársa, Jolyon Palmer közvetlen mögötte végzett.

Hülkenberget az abroncsok lehűlése viccelte meg a verseny elején: „Kockáztattunk az első kör végén, és bejöttünk a slick-ekért, mivel a pálya a célegyenes után gyakorlatilag száraznak tűnt. Amint kijöttem a bokszból, Stroll balesete miatt érvénybe lépett a virtuális biztonsági autó, és ilyen körülmények között, ha nem mehet teljes gázon az ember, a gumik rendkívül visszahűlnek.” 

 hülkenberg-kinai-nagydij-futam-2017



A német így folytatta gondolatmenetét: „Elveszítettem a tapadásomat, olyan volt, mintha jégen vezetnék, néhányszor meg is csúsztam... Onnantól kezdve minden rosszul ment, teljesen elromlott a stratégiánk, és így egyúttal a versenyünk is. Sajnálatos a dolog, mert azt gondolom, hogy nem lett volna rossz napunk.”

Palmernek csapattársához hasonlóan a gumik optimális hőmérsékleten tartása jelentette a gondot a futam elején: „Nehéz versenyen vagyunk túl. Bejöttem a felvezető kör végén a bokszba, de belementem egy vízátfolyásba, amikor a Toro Rossót próbáltam megelőzni, és akkor a gumik teljesen lehűltek, ugyanezt történt a virtuális biztonsági autó alatt. Ennek következtében egy nagyon nehézre sikeredett az első etapunk. Most újra fel kell töltődnünk, és reménykednünk benne, hogy Bahreinben egy sokkal jobb hétvégénk lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: