DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Hülkenberget meglepte előkelő rajtpozíciója

Nico Hülkenberg nem számított arra, hogy ilyen jó rajthelyről vághat neki az F1-es Kínai Nagydíjnak. A német szerint nem lesz egyszerű dolguk a versenyzőknek a futamon.

Ausztráliában nem sikerült a pontszerzés a Renault pilótáinak, Kínában azonban bizakodhatnak a franciák, hiszen Nico Hülkenberg a hetedik rajtpozícióból vághat neki a vasárnapi futamnak. A németnek megvolt a jó tempója az időmérőn, amit a versenyre is szívesen átültetne.

A Renault versenyzője javulást érez a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjhoz képest: „Amikor elkezdtük a harmadik szabadedzést, pozitívnak éreztem a dolgokat: elégedett voltam az autóval és az egyensúllyal egyaránt. Összességében jobbnak éreztem mindent, mint Melbourne-ben, talán ez a pálya egy kicsit jobban fekszik nekünk.”

 hülkenberg-kinai-nagydij-idomero-2017



A németet meglepte a hetedik pozíció: „Úgy gondolom, hogy a harmadik gyakorláshoz képest javítani tudtunk az autón: elégedett voltam, magabiztos, és kellemes meglepetésként ért, amikor meghallottam a rajtpozíciómat a rádióban.”

„Az előrejelzés esőt mond holnapra, ami kihívás lesz majd, de bármi fog történni, én megpróbálom a legjobbamat nyújtani” - zárta gondolatait a vasárnapi eseményekre előretekintve Hülkenberg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: