DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„A Haas ismét elhallgattatta kritikusait”

Günther Steiner szerint csapata az Ausztrál Nagydíjon ismét megmutatta, nem véletlen az F1-es mezőny tagja. A Haas célja a szezonnyitón mutatott hasonló tempó fenntartása.

Az első versenyhétvégén ugyan nem szerzett pontot az amerikai alakulat, a csapatfőnök mégis optimista, hiszen remek tempót mutatott Romain Grosjean, aki a hatodik helyre kvalifikálta magát a melbourne-i időmérőn. Az olasz szakember szerint sok munka vár még a csapatra, ha fenn szeretnék tartani az Ausztráliában mutatott tempót.

Steiner így kezdte gondolatait: „Mindig lesznek olyanok, akik kételkedni fognak bennünk. Azt mondják, hogy a következő év sokkal nehezebb lesz, és ekkor megint bizonyítanunk kell. Minden évben ugyanez van, ha az F1-ben szerepel az ember.”

 haas-steiner-kritikusok-elhallgattatasa



„A hatodik rajthelyünk a 2017-es első versenyen egy kicsit lehalkította a kritikusainkat. Biztos vagyok benne, hogy ezzel nincs vége, de ismét megmutattuk, hogy nem csupán szerencsések voltunk tavaly” - folytatta a pozitívumokkal az amerikaiak csapatfőnöke.

A Haas első embere a verseny közbeni meghibásodásról is beszélt: „Ha valami elromlik egy F1-es autóban, akkor annak konkrét folyamata van, ha meg szeretnénk találni, hogy mi a rossz. Normális esetben nincs elég idő kijavítani. Ráadásul a mérnökök a bokszkiállásokra koncentrálnak. Ha valami nem működik, nem lehet csupán három szerelőnek mondani, hogy javítsák ki a hibát.”

„Óvatosan kell bánnunk az optimizmussal. Javulnunk kell, hogy ne legyen ez egy egyszeri jó teljesítmény. Nagyon szoros a középmezőny” - zárta mondandóját Steiner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: