DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen elárulta a Red Bull problémáit

Max Verstappen, a négyszeres világbajnok alakulat versenyzője tért ki arra, hol kellene javítani az autón, ha fel szeretnék venni a versenyt a Ferrarival és a Mercedesszel.

Nem sikerült a legjobban az F1-es Ausztrál Nagydíj a Red Bull számára, hiszen a hazai közönség előtt autózó Ricciardo kiállni kényszerült a futamon, Max Verstappen pedig nem tűnt elég gyorsnak ahhoz, hogy a győzelemért harcoljon a szezonnyitón.

„Őszintén szólva nem vagyok csalódott, mert az első naptól kezdve nem kreáltam illúziókat, és nem álmodtam arról, hogy még jobbak lehessünk. Nem tudni, mikor jön ez el” - kezdte gondolatait a Red Bull tehetsége.

 verstappen-ausztral-nagydij-2017



Verstappen nem számított erős idénykezdésre: „Semleges érzésekkel fogtam neki a szezonnak, és amint elkezdtünk tesztelni, már láthattam, hogy nincs meg a kellő sebességünk. Számomra világos volt, hogy nem leszünk versenyképesek az év elején. Nem vagyok csalódott, mivel tudtam, hogy ez lesz.”

A holland szerint nemcsak a motor a Red Bull problémája: „Ez még nem elég. Talán egy kicsit jobb az erőforrás, de a vázat is fejlesztenünk kell. Nem mondanám, hogy teljes mértékben a vázunk a hibás, jelenleg a kettő kombinációja nem a legjobb, mert ha hiányzik a motorerő, megpróbálunk hatékonyabb autót építeni, ami azzal jár, hogy nem mehetünk akkora leszorítóerővel, mint a többi csapat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: