DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Lamborghini lesz ott az F1-es találkozón az Audi helyett

Korábbi információk szerint az FIA pénteki motorkonferenciáján a Volkswagen Csoport is képviselteti magát az Audi révén, de kiderült, hogy mégsem a négykarikás márka lesz ott Párizsban.

Ahogyan szerdán mi is beszámoltunk róla, a Volkswagen úgy döntött, hogy részt vesz az FIA pénteki, Párizsban rendezett találkozóján, ahol a Forma-1 jelenlegi motorgyártói mellett több márka képviselője is jelen lesz majd. Az első hírek arról szóltak, hogy az Audi egyik munkatársa lesz ott a francia fővárosban, mint az anyavállalat képviselője, ám az Auto Bild kiderítette, hogy nem a négykarikás gyártó, hanem a szintén a Volkswagen Csoportba tartozó Lamborghini vesz majd részt a megbeszélésen.



Az olasz márkát az a Stefano Domenicali fogja képviselni, aki 2008-ban konstruktőri bajnoki címig vezette a Ferrarit a száguldó cirkuszban, az elmaradó eredmények miatt azonban három évvel ezelőtt megváltak tőle, így otthonosan mozog F1-es berkekben. „A pénteki találkozó célja, hogy megismerjük gyártók véleményét arról, hogy milyen irányba tartson a sportág erőforrásaival a jövőben. De nem csak jelenlegi F1-es résztvevők lesznek majd jelen” – mondta Toto Wolff, a Mercedes sportigazgatója, állítását pedig az Auto Bild is alátámasztotta, „legalább nyolc” márkát várva Párizsba. Jelenleg négy gyártó szerepel az F1-ben a Mercedes, a Ferrari, a Renault és a Honda révén, a lap pedig úgy tudja, hogy a megbeszélésen jelen lesz a Cosworth, valamint egy másik, meg nem nevezett japán gyártó is.

Az Auto Bild idézte a Forma-1-gyel az elmúlt években számtalanszor szóba hozott Audi egyik munkatársát is, aki azt mondta: „Ha jelen is leszünk a találkozón, az F1-es szerepvállalás jelenleg nem jöhet szóba nálunk.” A lap szerint Párizsban lesz Mario Illien is, aki nemrég a Renault és a Red Bull munkáját segítette, korábban pedig oroszlánrészt vállalat a McLaren-Mercedes sikereiben is, az Ilmor vezetőjeként.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: