DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Renault lehet a negyedik erő már idén

A Renault gyári istállójának két pilótája, Jolyon Palmer és Nico Hülkenberg is úgy gondolja, már a 2017-es szezon során a negyedik legjobb konstruktőr lehet a francia csapat.

Gyári csapatként való visszatérése második évadjában az ötödik helyet tűzte ki célul a Renault a konstruktőrök között. Az istálló részese egy igen szoros, középmezőnybeli harcnak a Williamsszel, a Force Indiával, a Toro Rossóval és a Haasszal. Hülkenberg az első versenyen a 11. helyet szerezte meg, éppen csak kicsusszanva a pontszerzők közül.

A McLaren folyamatos motorproblémái miatt megnyílt az út a kisebb csapatok előtt, hogy a Ferrari-Mercedes-Red Bull trió mögött a legjobb legyen. Palmer szerint a Renault háttere annyira erős, hogy már a szezon során a középmezőny élére repítheti őket. „Eredetileg a legjobb öt volt a cél, de ahol már az indulásnál tartunk, már az igen közel van ehhez” – erősítette meg csapata erőfeszítéseit a brit pilóta.

A Renault még idén a középmezőny élére ugrik?


„Ez nagyon nagyon szoros most. A Williams egy kicsit még elől van, de megvannak a megfelelő erőink ahhoz, hogy megcélozhassuk a negyedik pozíciót. Nem a legutóbb elért helyezésünkkel, de az évad többi részében várható teljesítményünkkel” – folytatta istállója dicséretét Jolyon Palmer. A brit szerint jól látható a fejlődés az első saját készítésű versenyautóval, ugyanis a tavalyi gép még a 2015-ös Lotus átalakított változata volt. Palmer abszolút bízik a szép jövőben és tudja, hogy nagyon jó dolgok következnek a csapat életében.

A Haas pilótája, Grosjean a hatodik helyre kvalifikálta magát Melbourne-ben, míg a szoros csatában részt vevő Williams, Force India és Toro Rosso is mind pontokat szerzett. Hülkenberg elfogadja, hogy jelenleg a Renault a középmezőny végén található, de egyetért Palmerrel abban, hogy a negyedik hely reális célkitűzés.

„Nagyon szoros a verseny ezek között az istállók között. Szerintem is valós cél a negyedik helyezés a csapatok között, de ehhez a megfelelő fejlesztéseket kell megtennünk, a megfelelő időpontban a megfelelő alkatrészeket kell használnunk. Hangsúlyoznunk kell, hogy azzal, hogy a Renault gyári csapat, több és nagyobb forrásokat tud megmozgatni, ami hatalmas előny. Nekünk pedig azt kell elérnünk, hogy ezek működjenek is, nemcsak a mennyiségről, hanem a minőségről is szól ez a versengés. Be kell bizonyítanunk, hogy meg tudjuk csinálni” – mondta végül Nico Hülkenberg, aki szintén nagyon bízik csapatában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: