DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bottas: Egyszerűen túl gyors volt a Ferrari

A Mercedes új versenyzője szerint remek munkát végeztek a télen, és az F1-es Ausztrál Nagydíj is simán alakult számukra, de fő riválisuk túlságosan is erősnek bizonyult a szezon első állomásán.

Valtteri Bottas a télen csatlakozott a zsinórban három világbajnokságot nyerő Mercedeshez, miután Nico Rosberg váratlanul bejelentette a visszavonulását. Sokan tartottak tőle, hogy nem tudja majd felvenni a versenyt házon belül Lewis Hamiltonnal, s az edzéseken valóban jelentős volt a hátránya a brithez képest.

Végül a futamon is Hamilton mögött végzett, a finn azonban összességében nem lehet elégedetlen, hiszen rögtön dobogóval indított, ráadásul az Ausztrál Nagydíj egyes szakaszaiban közeledni is tudott a gumikkal kissé szenvedő csapattársára.

bottas-melbourne-dppi-1



„Ez volt az első versenyem a csapattal, szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, az egész gárda szeretettel fogadott. Nagyon keményen dolgoztunk, hogy készen álljunk az első versenyre” – kezdte értékelését a korábban a Williamsnél ugyancsak néhányszor dobogóra álló pilóta.

Bottas szerint ugyanakkor a Ferrariban ülő Sebastian Vettel ellen ma nem volt orvosság: „Minden jól és simán ment, de a vörös srácok egyszerűen túl gyorsak voltak kicsit” – fogalmazott a mercedeses. „Ez azt jelenti, hogy még keményebben kell dolgoznunk, amire a csapattal együtt készen állunk. Ez volt a kezdet, ráadásul egy dobogós helyezéssel indítottunk – innen kell tovább fejlődnünk, és már várom a következő versenyeket.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: